Aποκλειστικό: Ανοίγει πάλι το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο

Με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου

Στις ράγες του τραίνου προσπαθεί να ξαναβάλει την πολύπαθη αξιολόγηση στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών. Με επείγουσα εγκύκλιό του, ζητά να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία για το ‘18, και να πληροφορηθεί τι έχει γίνει το ‘17, καθώς την είχε τορπιλίσει η ΑΔΕΔΥ με λευκή απεργία, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο του ειδήσεων του Star, σε ρεπορτάζ του Γιάννη Ευσταθίου.        

Συγκεκριμένα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος,  με επείγουσα εγκύκλιο προς όλα τα υπουργεία, τις περιφέρειες και τους δήμους, θέλει να βάλει το νερό στο αυλάκι.    

Ζητά να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης για το ‘18, και να του αποσταλούν οι οριστικές βαθμολογίες για το ‘17, από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης. 

ΑΔΕΔΥ: Με αποχή απαντά στην αξιολόγηση 

Η ΑΔΕΔΥ από το ‘17 αντιδρά στην αξιολόγηση, με λευκή απεργία, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αντικειμενική.  

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αν κι ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει ότι σε δυο συνεχόμενες αρνητικές αξιολογήσεις, ο δημόσιος υπάλληλος πάει σπίτι του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, το διάστημα 2014 έως ‘18, εντοπίστηκαν 2002 επίορκοι υπάλληλοι. Ανάκληση διορισμού έγινε όμως μόνο για 476, και ασκήθηκε δίωξη εις βάρος μόλις 111.  

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top