Μητσοτάκης-Βούτσιτς: Τι παρακάλεσε τον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Σερβίας

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα η συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Μητσοτάκης και Βούτσιτς

Σε εξαιρετικό κλίμα, που αποτυπώνει πλήρως τις ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, συναντήθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Σέρβος Πρόεδρος συναντήθηκαν για πρώτη φορά, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο κ. Μητσοτάκης, και ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τις σχέσεις ειλικρινούς φιλίας που συνδέουν τους λαούς των δύο χωρών, ενώ εκφράστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης-Τραμπ στη συνάντησή τους

Ο Σέρβος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Παράλληλα, τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και κυρίως για τα προβλήματα που δημιουργεί στη διαδικασία του διαλόγου η μονομερής ενέργεια της Πρίστινας να επιβάλει δασμούς για τα εμπορεύματα από τη Σερβία.

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Η άφιξη με τη σύζυγό του στο ξενοδοχείο

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο της Δημοκρατίας της Σερβίας, ο Πρόεδρος παρακάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να διατηρήσει τη θέση της σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα για τη γειτονική χώρα.

«Ο Πρόεδρος της Σερβίας παρακάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αλλάξει η Ελλάδα τη στάση της για μη αναγνώριση της αυτοανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου, τονίζοντας ότι η διατήρηση της θέσης αυτής είναι ζωτικής σημασίας για την Σερβία», τονίζεται χαρακτηριστικά στο σερβικό ανακοινωθέν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top