Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης-Τραμπ στη συνάντησή τους

Θα γίνει ξημερώματα Τετάρτης (ώρα Ελλάδος)

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 τοπική ώρα (01:30 ώρα Ελλάδας, ξημερώματα Τετάρτης) και στο ξεκίνημα θα είναι παρούσες οι σύζυγοι των δύο ηγετών, οι οποίες στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Πέραν από τους παραδοσιακούς δεσμούς των δύο χωρών υπάρχουν θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ η Ελλάδα μπαίνει ξανά στο ραντάρ των αμερικανών επενδυτών, ανέφερε κυβερνητική πηγή και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλες επιχειρήσεις.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στην δεξίωση που θα παραθέσει ο πρόεδρος Τραμπ στους ηγέτες που μετέχουν στην Σύνοδο του ΟΗΕ.

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, θα έχει την πρώτη του αναγνωριστική συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, όπου θα συζητηθούν τα θέματα των δυτικών Βαλκανίων και η ενταξιακή τους προοπτική υπό την προϋπόθεση πάντα της τήρησης των όρων της ΕΕ.

Ο κ.Μητσοτάκης  συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, ενώ παραβρέθηκε σε κλειστή συνεδρίαση του γεωστρατηγικού ινστιτούτου Atlantic Council με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.

Εξάλλου, πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και σε συνάντηση με τους επικεφαλής 30 μεγάλων αμερικανικών εταιρειών με οικοδεσπότη τον υπεύθυνο της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top