Νovartis: «Με ανύπαρκτο video μπήκε στη δικογραφία ο Πικραμμένος»

Στα μέσα της εβδομάδας η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής

Στο μικροσκόπιο της Βουλής αναμένεται να μπει αυτή την εβδομάδα ο ρόλος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση NOVARTIS.

Παράλληλα συνεχίζεται και η δικαστική έρευνα με νέους μάρτυρες οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο.Αίσθηση προκαλούν όσα έχει καταθέσει ο πρώην επόπτης της εισαγγελίας διαφθοράς, Γιάννης Αγγελής, ο οποίος άναψε το φυτίλι για τη δικαστική έρευνα.

Όπως αποκαλύπτει στις καταθέσεις του, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Πάνος Πικραμμένος, παραπέμφθηκε στη Βουλή με ανύπαρκτο βίντεο. «Όταν ρώτησα την Ελένη Τουλουπάκη τι συγκεκριμένες ενδείξεις υπάρχουν κατά του υπηρεσιακού πρωθυπουργού κ.Πικραμμένου μου είπε: "Έχουμε ένα βίντεο όπου ο Φρουζής αναφέρει ότι του έκανε δωράκι 100.000 ευρώ"... Την επόμενη μέρα όταν ζήτησα να το δω μου είπε: "Συγγνώμη έκανα λάθος, δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο". Στην ερώτηση γιατί έβαλε τον κ. Πικραμμένο στη δικογραφία ουδεμία απάντηση έδωσε».

Στα μέσα της εβδομάδας η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής 

Τουλάχιστον 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα υπογράψουν την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα ερευνήσει τις καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η επιτροπή θα αποτελείται από 12 μέλη και έχει όλες τις εξουσίες ενός εισαγγελέα. Εντός συγκεκριμένης προθεσμίας θα παραδώσει πόρισμα. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα επιστρέψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη ώστε από τους φυσικούς δικαστές να κριθούν οι εξελίξεις. 

Στουρνάρας και Ραϊκου καλούνται για κατάθεση

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου συνεχίζουν την έρευνa για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Aύριο έχει κληθεί να καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει καταγγείλει σκευωρία.

Τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει και η εισαγγελέας Ελένη Ράικου η οποία παραιτούμενη από την εισαγγελία διαφθοράς έκανε πρώτη λόγο για παρεμβάσεις από τον περιβόητο Ρασπούτιν. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top