«Φτερά» παίρνει η ιδιωτικοποίηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το ΚΥΣΟΙΠ ξεμπλόκαρε την πώληση του 30% του αεροδρομίου

αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"

Φτερά παίρνει η ιδιωτικοποίηση του Ελευθέριος Βενιζέλος. Μετά τις σημερινές κινήσεις της κυβέρνησης, έκλεισαν οι εκκρεμότητες που απειλούσαν να τινάξουν στον αέρα τη διαδικασία και  άνοιξε ο δρόμος για το χρυσοφόρο διαγωνισμό..   

Τουλάχιστον 1 δισ ευρώ, υπολογίζεται ότι μπορούν να μπουν στα κρατικά ταμεία από την ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, που μπήκε στην τελική ευθεία. 

ΤΟ ΚΥΣΟΙΠ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 30% ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Μετά από τρία χρόνια καθυστερήσεων, το 30% του Ελευθέριος Βενιζέλος βγαίνει προς πώληση. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, στη σημερινή του συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό, ξεμπλόκαρε τη διαδικασία και πλέον ο δρόμος για τους επενδυτές είναι ορθάνοικτος. 

ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" 

Το ενδιαφέρον είναι δεδομένο, καθώς οι επιδόσεις του Αεροδρομίου σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 
Πέρσι οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 24 εκατομμύρια, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι μόνο το φετινό Αύγουστο  πέρασαν από το Ελευθέριος Βενιζέλος πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες! 

ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΩΣ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το Δημόσιο θα κατέχει μέσω του Υπερταμείου το 25% και το υπόλοιπο 75% θα βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών. Σε μια δυναμική μετάβαση στην επόμενη ημέρα, υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις περίπου 2,9 δισ ευρώ, ανεβάζοντας έτσι τη χωρητικότητα του Αεροδρομίου στους 50 εκατομμύρια επισκέπτες!!! 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε σήμερα για πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομικών. 

Οι νέοι πίνακες και τα γλυπτά από τη Σχολή Καλών Τεχνών τράβηξαν την προσοχή του και έδειξε να ξέρει τα κατατόπια. 
Ο Πρωθυπουργός παρατήρησε, μάλιστα, ότι οι φωτογραφίες των υπουργών Οικονομικών, που είναι αναρτημένες στην αίθουσα συσκέψεων, σταματάνε στην αρχή της περιόδου των Μνημονίων. 

ΣΤΟ EUROGROUP Η ΠΡΟΩΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

Στο Eurogroup της Παρασκευής ο Χρήστος Σταϊκούρας θα κρατάει μια επιστολή για τους ομολόγους και μια για τον Κλάους Ρέγκλινγκ. Με αυτές τις επιστολές, ξεκινά η διαδικασία για την εξόφληση των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, η οποία θα ολοκληρωθεί ως το Δεκέμβριο...
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top