Oι αμερικανικές επενδύσεις στο τραπέζι του υπουργού Ανάπτυξης

Αμερικανικό ενδιαφέρον και για θέματα τεχνολογίας

Τον Aμερικανό υπουργό Εμπορίου υποδέχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Γ.  Ρος ο οποίος κρατά στα χέρια του ιδιωτικές επενδύσεις δισεκατομμυρίων παρουσίασε τις προθέσεις Αμερικανών επιχειρηματιών στον υπουργό Ανάπτυξης. 

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που σας υποδεχόμαστε. Είστε πραγματικός φίλος της Ελλάδας, όχι μόνο ως υπουργός αλλά και σε προσωπικό επίπεδο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης υποδεχόμενος τον υπουργό των ΗΠΑ.  

Επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, στα ναυπηγεία, την αμυντική βιομηχανία και στο Ελληνικό συζήτησαν  Ά.  Γεωργιάδης και Γ. Ρος. Ο Αμερικανός υπουργός χαρακτήρισε τον ομόλογό του “doer”, δηλαδή εκείνοn  που φέρνει σε πέρας ό,τι αναλαμβάνει. 

«Χρειαζόμαστε τη συνεργασία και τη γνώση σας ώστε να εξέλθουμε από την κρίση. Βρισκόμαστε στην έξοδο, είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός. 

«Η αμερικανική αποστολή είχε έρθει πολύ καλά προετοιμασμένη με συγκεκριμένα σχέδια κι εμείς είχαμε να τους παρουσιάσουμε από την πλευρά μας επενδυτικά σχέδια και νομίζω ότι η συνεχής παρουσία του υπουργού εμπορίου κάτι δείχνει. Θα έχουμε ευχάριστες ειδήσεις από εκεί» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης. 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αμερικανικό ενδιαφέρον υπάρχει και για θέματα τεχνολογίας. «Συζητήσαμε μαζί του εκτενώς για θέματα που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και είχαμε την ευκαιρία, οι συνεργάτες μου κι εγώ, να του παρουσιάσαμε το σχέδιό μας. Μιλήσαμε επίσης για θέματα που έχουν να κάνουν με το αναδυόμενο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας, των νεοφυών επιχειρήσεων, των start-ups»  δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον κ. Ρος ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  Κυριάκος Πιερακάκης.  

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου ενημερώθηκε για το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να βγει σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν φαίνεται να σκοντάφτει στις ρυθμίσεις για τον αιγιαλό, αφού υπάρχουν επίμαχες διατάξεις, όπως αποκάλυψε η Καθημερινή:
-καταργείται τη ρύθμιση με την οποία το ελάχιστο πλάτος μιας παραλίας οριζόταν στα 30 μέτρα από τη γραμμή του αιγιαλού
-καταργείται η ρύθμιση που περιόριζε στο 60% ενός αιγιαλού το χώρο που παραχωρείται σε ομπρελοκαθίσματα
-Και στις περιπτώσεις στρατηγικών επενδύσεων, δίνεται η δυνατότητα απευθείας παραχώρησης στον επενδυτή του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκεται όχι μόνο σε επαφή με το ακίνητο, αλλά και σε παρακείμενο χώρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top