Opinion Poll: Πώς αξιολογούν οι πολίτες το πρώτο δίμηνο της κυβέρνησης

Επιστρέφει η αισιοδοξία – Πρώτος με διαφορά στους υπουργούς ο Χρυσοχοΐδης

«Η αισιοδοξία επιστρέφει» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της πανελλαδικής έρευνας, η οποία καταγράφει την αποτίμηση της κοινής γνώμης για το πρώτο δίμηνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πάνω από τους μισούς πολίτες (53,27%) δηλώνουν πιο αισιόδοξοι για την πορεία της χώρας μετά τις εθνικές εκλογές, ενώ το 55% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο (είτε πολύ είτε αρκετά) από τον τρόπο που έχει χειριστεί η κυβέρνηση τα προβλήματα σε αυτό το πρώτο δίμηνο.

Opinion Poll για αισιοδοξία

Πάνω από ένας στους δύο πολίτες δηλώνει περισσότερο αισιόδοξος με τη νέα κυβέρνηση / Πηγή: Opinion Poll

Αντίθετα, μόλις το 17% εμφανίζεται ικανοποιημένο από την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Όσον αφορά τα προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και δραστικά, οι πολίτες εστιάζουν στην ανεργία, την οικονομία, την ανάπτυξη και την ασφάλεια.

Μεγάλης αποδοχής ήταν η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου, αφού λέει «ναι» ή «μάλλον ναι» στην απόφαση το 74% των ερωτηθέντων.

Opinion Poll για άσυλο

Πάνω από 7 στους πολίτες επικροτούν την κατάργηση του ασύλου, ένα από τα πρώτα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ / Πηγή: Opinion Poll

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αποδοχή της μείωσης του ΕΝΦΙΑ από την κοινή γνώμη (εκφράζεται θετικά το 88%), ενώ «ναι» στις επεμβάσεις της αστυνομίας στα κτίρια υπό κατάληψη λένε πάνω από 8 στους 10 πολίτες (83%).

Ποιοι υπουργοί είναι πρώτοι σε αποδοχή

Όσον αφορά την «αξιολόγηση» των υπουργών, οι πολίτες δίνουν την πρώτη θέση με διαφορά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Opinion Poll για

Όσον αφορά την αξιολόγηση των υπουργών, οι πολίτες δίνουν τα... μετάλλια σε Χρυσοχοΐδη, Γεωργιάδη και Δένδια / Πηγή: Opinion Poll

Ακολουθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να παίρνει το… χάλκινο μετάλλιο. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεράμεως και στην πέμπτη θέση είναι ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όσον αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, 6 στους 10 πολίτες (61,46%) δηλώνουν ότι είναι ευχαριστημένοι από τις έως τώρα παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή», η ΝΔ κατακτά άνετη πρωτιά με 41,90%, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 23,07% και το Κίνημα Αλλαγής έρχεται στην τρίτη θέση με 5,37%.

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα της Opinion Poll 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top