Γιατί έχει «ξεφύγει» πάλι ο Ερντογάν

Ασφυκτικά τα προβλήματα στο εσωτερικό της Τουρκίας

Διεξόδους ψάχνει ο Ερντογάν για να ξεφύγει από τη μέγγενη που δημιουργούν τα πολλά πρoβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, ενώ βλέπει και τη δημοτικότητα του καθημερινά να διολισθαίνει. Πιστεύει ότι το χαρτί που θα του αποδώσει είναι το μεταναστευτικό.

Η τουρκική λίρα, καθημερινά, κατρακυλά. Ο Ερντογάν ψάχνει διέξοδους για να αντιμετωπίσει τον εσωτερικό αναβρασμό και απειλεί την Ευρώπη με εισροή μεταναστών. 

65.000  θα μεταφέρει από την Κωνσταντινούπολη προς τα παράλια της Μικράς Ασίας ζητώντας τον λογαριασμό από τους Ευρωπαίους.

«Οι επενδύσεις που κάναμε εμείς μέχρι τώρα φτάνουν περίπου στα 40 δις δολάρια. Αλλά δυστυχώς η στήριξη της ΕΕ δεν ήταν καν 3 δις ευρώ» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.  

Θ.ΝΤΟΚΟΣ: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ

Το Star και ο Γιώργος Βλαβιανός ζήτησαν την άποψη του Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνου Ντόκου.

«Ο κ. Ερντογάν έχει μπροστά του μία σειρά από πολύ σημαντικά προβλήματα να διαχειριστεί. Η πολιτική κατάσταση της χώρας, η οικονομία, το Κουρδικό, το μεταναστευτικό, η εξωτερική πολιτική οι σχέσεις με Ηνωμένες Πολιτείες με τη Δύση γενικότερα, το Συριακό, και οι επιλογές του δεν είναι πολύ καλές. Άρα τους επόμενους μήνες θα πρέπει να περιμένουμε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες αποφάσεις κάποιες εκ των οποίων θα επηρεάσουν κι εμάς» επισήμανε ο κ. Ντόκος. 

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πει στην Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ερντογάν στο περιθώριο της οποίας ενδέχεται να γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι άνθρωποι του «Σουλτάνου»  βλέποντας και τη δημοτικότητά του να χάνει δέκα μονάδες προσπαθούν να αποδομήσουν τον «μνηστήρα» Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου.

ΣΟΪΛΟΥ ΠΡΟΣ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ: ΘΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΩ

«Στο λέω και στο υπογραμμίζω: Κάνε τη δουλειά σου και θα σε επικροτήσουμε. Αν όμως ασχολείσαι με πράγματα εκτός των καθηκόντων σου, θα σε πατήσουμε κάτω. Καθαρά και ξάστερα» προειδοποίησε τον Δήμαρχο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας!   

Το έγκλημα του Ιμάμογλου ήταν η δήλωση ότι είναι ντροπή να απομακρύνονται αιρετοί με άνωθεν εντολές, όταν η κυβέρνηση απομάκρυνε τρεις Κούρδους δημάρχους με την κατηγορία των σχέσεων με το αυτονομιστικό PKK.

Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ S400 ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Η άλλη διέξοδος του Τούρκου προέδρου έχει το όνομα... Ρωσία.

Δορυφόροι, όπως ισχυρίζεται ισραηλινή εταιρεία πληροφοριών, εντόπισαν τη βάση των S400 στην Άγκυρα, ενώ ήδη έχει αρχίσει στην πόλη Γκάτσινα της Ρωσίας η διαδικασία εκπαίδευσης των στρατιωτικών που θα τους χειρίζονται.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top