Ένταση για την τροπολογία που αλλάζει τα προσόντα για τον διοικητή της ΕΥΠ

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν βολές και κατηγορίες στη Βουλή

Η ένταση χτύπησε κόκκινο στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία που δίνει το περιθώριο στον διοικητή της ΕΥΠ να έχει ανώτατο πτυχίο ή απλώς δεκαετή επαγγελματική εμπειρία. Η επιλογή του Μαξίμου για τη θέση, ο Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος έχει πτυχίο και Master από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας .Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως δεν είναι αναγνωρισμένο. 

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν βολές και κατηγορίες για «σκάνδαλα» και «εργαλειοποίηση» του ευαίσθητου τομέα της εθνικής ασφάλειας. 

«Οι εκφράσεις όπως “σας προειδοποιούμε” και “μην τολμήσετε” είναι προσβολή της δημοκρατίας κύριε Τζανακόπουλε. Το ότι γελάτε σημαίνει δεν ξέρετε τι είναι δημοκρατία» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει:

«Έχουμε μία σκανδαλώδη τροπολογία. Σας είχαμε επισημάνει πως ο διορισμός διοικητή της ΕΥΠ χωρίς να κατέχει τους απαιτούμενους τίτλους είναι παράνομη. Με την τροπολογία αυτή τινάξατε στον αέρα την ΕΥΠ». 

Η αντιπολίτευση στηλίτευσε ότι η τροπολογία είναι φωτογραφική για να καλύψει εκ των υστέρων την τυπική αδυναμία του νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 

 Τα κόμματα της  ελάσσονος αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη Βουλή ενώ ο  ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top