Προκλητικές δηλώσεις του Ακάρ από τα Κατεχόμενα της Κύπρου

Αλλά ο Τσαβούσογλου μίλησε με καλά λόγια για την Ελλάδα

Το επικοινωνιακό παιγνίδι της Τουρκίας  και οι ρητορικές προκλήσεις της συνεχίσθηκαν και σήμερα με τον υπουργό Άμυνας να παίρνει την σκυτάλη και να προειδοποιεί για την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων από τα Κατεχόμενα της Κύπρου. 

«Σε κάθε περίπτωση δηλώσαμε με την κατάλληλη διατύπωση ότι οποιαδήποτε απόπειρα να δοκιμαστεί η ισχύς μας θα πρέπει αποφευχθεί, αν όχι ο λογαριασμός θα είναι πολύ υψηλός» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.   

Μίλησε προκλητικά για «τουρκικά δικαιώματα» και «σφετερισμό» τους ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στα Κατεχόμενα τα οποία επισκέφθηκε, μία μέρα πριν από την άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στην Λευκωσία. 

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ "ΚΑΛΟΠΙΑΝΕ" ΤΟΝ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Την ίδια ώρα στην Άγκυρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου καλόπιανε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος μίλησε στην Διάσκεψη των Πρέσβεων.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα σημαντική για εμάς. Με την Ελλάδα είμαστε γείτονες, σύμμαχοι. Έχουμε προβλήματα, δεν τα υποτιμούμε. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε μαζί και να συνεργαζόμαστε για τις επόμενες γενιές» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.  

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ Δ. Αβραμόπουλος τόνισε:  «Θέλω να επαινέσω, να συστήσω στην Τουρκία -για την φιλοξενία 3,9 εκατομμυρίων προσφύγων - να εκπληρώσει την ανθρωπιστική της προσπάθεια». 

Ο EAST MED ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ

Ο  αγωγός EAST med για τον οποίο η Ελλάδα θέλει μία γρήγορη συμφωνία όπως είπε ο υπουργός Νίκος Δένδιας και το μεταναστευτικό που η Ιταλία θέλει μια  παρέμβαση κατά τη «γέννηση» του προβλήματος,  όπως είπε ο Εντσο Μιλανέζι ήταν τα δύο κύρια ζητήματα στη συνάντηση των δύο ανδρών.

Eastmed και τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση Δένδια με τον Ιταλό ΥΠΕΞ

Οι ρητορικές προκλήσεις των πολιτικών έδωσαν χθες πάσα και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Μπασάκσεχίρ όπου αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός. Οπαδοί της βρήκαν σκόπιμο να υποδεχθούν τον ελληνικό σύλλογο με τεράστιο πανό και την ημερομηνία 1453, της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης! 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top