Μιχαηλίδου: Περισσότεροι δικαιούχοι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα!

Τι αποκάλυψε στο Star για όλα τα μέτρα στήριξης της οικογένειας

Απαντήσεις για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς της  και τα μέτρα στήριξης της οικογένειας έδωσε στη συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το οποίο παρουσίασε η Κατερίνα Παναγοπούλου, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν τόσο οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος όσο και το ποσό, για τις πιο ευάλωτες ομάδες!  

14 μέτρα για στήριξη της οικογένειας φέρνει η κυβέρνηση

Αρχικά, σχετικά με το αν όντως δε θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, όπως είχε δεσμευθεί η ΝΔ, η κ. Μιχαηλίδου  διευκρίνισε για το τι θα γίνει με όσους γονείς δεν πάρουν voucher:  

«Είναι η πρώτη χρονιά που όλοι όσοι έκαναν  αίτηση πήραν κουπόνια. Ισχύει η δέσμευση για το 2020 αλλά το 2019 καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που βρήκαμε. Έχουμε ξεκινήσει μια στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες μητέρες να βρουν θέση για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, ειδικά για τις πιο ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού».     

Η υφυπουργός Εργασίας απάντησε και για το 1 δις  ευρώ που θα διατεθεί για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και ποια είναι η  διαφορά με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Ξεκινήσαμε το 2014 μια πολιτική κοινωνικών μεταφορών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙZΑ ανέστειλε δυστυχώς για δύο χρόνια την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» ανέφερε, ενώ ανακοίνωσε στη συνέντευξή της στο Star ότι  θα αυξηθούν οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος όπως και το ποσό για τις πιο ευάλωτες ομάδες (π.χ  μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με ανήλικα τέκνα).  

Σε ερώτηση επίσης για το βοήθημα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα που θα γίνεται στην χώρα μας από Ιανουάριο του 2020 και το αν θα αφορά και Έλληνες και μετανάστες  , η κ. Μιχαηλίδου απάντησε ότι θα αφορά  οικογένειες που θα έχουν τουλάχιστον έναν Έλληνα ή Ευρωπαίο γονιό,  σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, αλλά πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να το παίρνουν και άλλες οικογένειες που διαμένουν στη ν Ελλάδα επί μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Όσον αφορά τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η παροχή της δυνατότητας για ανεξάρτητη διαβίωση και αποκάλυψε: «Επισκέφθηκα  πρόσφατα το  Κέντρο Βοήθειας και είδα ότι μέσα σε αυτό το επίπεδο είναι ανυψωμένο και ότι δεν υπήρχε ράμπα.  Ρώτησα γιατί συμβαίνει αυτό και μου απάντησαν: “Δε χρειάζεται, δεν έρχονται  εδώ οι ίδιοι αλλά οι  συνοδοί τους”. Όμως εμποδίζονται έτσι  να πάρουν οι ίδιοι τη ζωή στα χέρια τους που είναι ο στόχος μας». 

Τέλος, για τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχθηκε όταν ανέλαβε καθήκοντα και την παραποίηση των λεγομένων της, σχολίασε:  «Δεν έχω απαντήσει γιατί έχω πολλή δουλειά να κάνω. Το άγχος είναι να κλείνω τα κενά που έχει αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Έχω  την πολυτέλεια να μην έχω ασχοληθεί με αυτές τις επιθέσεις. Αυτό το το Υπουργείο  είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχω κάνει στη ζωή μου». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top