14 μέτρα για στήριξη της οικογένειας φέρνει η κυβέρνηση

Το σχέδιο αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος

14 μέτρα για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.  Σκοπός η εξάλειψη του δημογραφικού που αποτελεί πληγή για τη χώρα. Κουπόνια για παιδικούς σταθμούς, επίδομα τοκετού αλλά και προστασία της νέας μητέρας απο την απόλυση, είναι μερικά απο τα μέτρα. 

Περίπου 90.000 ζευγάρια αναμένεται να εισπράξουν επίδομα τοκετού ύψους 2.000 ευρώ απο τον Ιανουάριο του 2020. Πρόκειται για κονδύλι ύψους 180 εκατ. ευρώ  που εχει εξασφαλίσει η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Εξαιρούνται τα ζευγάρια με υψηλά εισοδήματα.

“Πακέτο” - ανάσα σε νέες μητέρες: 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και άλλα μέτρα

Την ίδια ώρα η προστασία της νέας μητέρας  απο την απόλυση αναμένεται να επεκταθεί απο τους 18 στους 24 μήνες.  

«Καθετί που κατατείνει στη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή των εργαζομένων  δε μπορεί παρά να μας βρίσκει θετικά διακειμένους. Απομένει όμως να δούμε τις τελικές διατάξεις οι όποιες θα πρέπει να τεθούν υπόψη των εκπρόσωπων των εργαζομένων» δηλώνει στο Star o Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.    

Αν μια οικογένεια δε βρει θεση σε δημοτικο παιδικο σταθμο, τοτε θα δικαιουται για καθε παιδι , κουπονι υψους 180 ευρω 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος συναντήθηκε το απόγευμα με την αρμόδια υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου

«Ζητάμε απο την ηγεσία του Υπουργείου όχι μονό να επαναπροσδιορίσει τα κριτήρια για τα κοινωνικά επιδόματα στα οποία εξαιρούνται καθολικά οι πολύτεκνοι αλλά και να θεσπίσει μέτρα οικογενειακής πολιτικής και μέτρα δημογραφικής πολιτικής» δήλωσε  η Δήμητρα Αγγελή, Γενικός Γραμματέας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων. 

ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ ΒΟΜΒΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Τα μέτρα του Υπουργείου έρχονται να σβήσουν το φυτίλι σε μια βραδυφλεγή βόμβα η οποία απειλεί τα θεμέλια της χώρας και ονομάζεται δημογραφικό. 

Η Ελλάδα... γερνάει: Σταθερή η μείωση του νεανικού πληθυσμού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top