Δένδιας: Η Ελλάδα κρατά κλάδο ελαίας αλλά και ξίφος

Γραφείο Αμυντικής Διπλωματίας από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας

Στη σύσταση αυτοτελούς Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών προχωρούν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παπαναγιωτόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, οι οποίοι υπέγραψαν σήμερα το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Το Γραφείο θα στελεχώνεται από στρατιωτικό προσωπικό των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και από διπλωματικό προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο θα υπάγεται απευθείας στο ΥΠΕΞ.

Με το μνημόνιο καθορίζεται η συνεργασία των δύο υπουργείων σε θέματα Αμυντικής Διπλωματίας, Εθνικής Άμυνας καθώς και σε θέματα Διεθνών Σχέσεων αμυντικού ενδιαφέροντος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Όλο αυτό γίνεται ώστε να υπάρχει καλύτερος και εντατικότερος συντονισμός μεταξύ των ενεργειών ανάμεσα στα δύο υπουργεία ώστε να έχουμε πιο αποτελεσματική, σε όλες τις εκφάνσεις, άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

«Ο συγχρονισμός αυτός θα είναι συμβατός προς το ευρύτερο δόγμα της πατρίδος, μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμεί πάντα να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και μιας χώρας που επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Δεν ξεχνούμε όμως, ότι η χώρα μας, που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μια χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σήμερα εδώ στην έδρα του ξίφους, για να τιμήσουμε αυτό το υπουργείο και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα πιο στενής συνεργασίας», παρατήρησε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top