Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την τροπολογία για το Ελληνικό

Κριτική για αλλαγή των όρων της σύμβασης – Τι απάντησε ο Γεωργιάδης

Η ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης στο φορολογικό νομοσχέδιο,  για τον  καθορισμό των όρων δόμησης στο Ελληνικό, προκάλεσε εντάσεις στη Βουλή . Η Αντιπολίτευση έκανε λόγο για αλλαγή των όρων στη σύμβαση του έργου.   

Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο

Η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή  ορίζει ότι τα χαμηλά κτίρια μπορούν να εφάπτονται με τον ουρανοξύστη που θα φιλοξενήσει το καζίνο. Πρόκειται για μια μικρή τεχνική διαφορά και όχι για αλλαγή των όρων της σύμβασης, αποσαφήνισε σήμερα ο υφυπουργός Χωροταξίας, Δημήτρης Οικονόμου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι επιχειρείται  διευκόλυνση των επενδυτών.  «Δεν πρόκειται για διάταξη ερμηνευτικού χαρακτήρα όπως απλοϊκά παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση, αλλά για μια "εξυπηρέτηση" στη χωροθέτηση των υψηλών κτιρίων» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης.     

ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ 

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε το ΚΙΝΑΛ, με την πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά να επισημαίνει:   «Είναι απόλυτα σαφές ότι με την τροπολογία εξυπηρετούνται μόνο τα συμφέροντα του επενδυτή, αφού προβλέπονται ευνοϊκότεροι όροι από τους  ισχύοντες".

"ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ"

«Δεν αλλάζουν οι όροι της σύμβασης» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.  «Να πω για άλλη μια φορά δεν αλλάζουν οι όροι σύμβασης. Είναι διευκρινιστικοί ως προς την ορολογία,  για λόγους ασφάλειας δικαίου, ώστε η ΚΥΑ να μην μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια».

Παρά τις εξηγήσεις, οι επικρίσεις έπεφταν βροχή.  «Το δωράκι  στον κ Λατση, με το οποίο επιμένετε να μας θυμίζετέ την ταξικότητά σας,  δεν ήταν  άσχετο με το φορολογικό» υποστήριξε ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ  ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή ούτε υπέρ ούτε κατά της εταιρείας». 

Τελικά, η τροπολογία ψηφίστηκε μόνο απο τους κυβερνητικούς βουλευτές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top