Τέλος η ταλαιπωρία στις ουρές του Δημοσίου: Όλα θα γίνονται μέσω smartphone

Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Μέσα από το smartphone, θα περνάει πλέον όλο το ελληνικό Δημόσιο. Έτσι μετά από τρία χρόνια, με ένα κλικ στο κινητό, κάθε πολίτης, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα, Σαββατοκύριακα ή αργίες, όπου κι αν βρίσκεται, στον καναπέ του ή την παραλία, θα μπορεί να κάνει κάθε είδους συναλλαγή, με οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. 

Οδηγός της κυβέρνησης για το νέο ψηφιακό Δημόσιο είναι οι συναλλαγές που γίνονται ήδη με τις ελεγκτικές αρχές, τις εφορίες, και τις τράπεζες. Δηλαδή το taxis και το e-banking,  ενώ θα αλλάξει σταδιακά η λειτουργία και των ΚΕΠ, τα οποία επίσης θα μετατραπούν σε κέντρα ψηφιακής εξυπηρέτησης των πολιτών.

To υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά άμεσα στη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας, την www.gov.gr, μέσα από την οποία κάθε πολίτης θα συναλλάσσεται με το Δημόσια σε 100 σημαντικά γεγονότα της ζωής του, από γεννήσεις, βαφτίσια και γάμους, μέχρι την έκδοση κάθε λογής ταυτοτήτων και πιστοποιητικών.

Ο ΟΟΣΑ έχει υπολογίσει το ετήσιο κόστος της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας στον τόπο μας, στα 30 δις ευρώ. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θεωρεί ότι το νέο ψηφιακό Δημόσιο, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top