Βέλη Βαρουφάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Γραφικοί εάν ξαναβγούν στους δρόμους

«Είναι ανέκδοτο ότι τελείωσαν τα μνημόνια»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εγκλωβισμένη σε μία φυλακή χρέους και στον μνημονιακό λαϊκισμό» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Σκάι.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας την αναφορά ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, ξέσπασε σε γέλια και είπε πως «είναι ανέκδοτο ότι τελείωσαν τα μνημόνια, οι δανειστές είναι εκείνοι που συνεχίζουν να παίρνουν τις αποφάσεις».

Ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε το το ψυχρό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι απλά αντάλλαξαν χειραψία στην εκδήλωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Κυριάκο, εμένα μου έστειλαν τυρί, εσένα;»

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι είχε μία κοινή πορεία με τον Αλέξη Τσίπρα το 2015, η οποία προέβλεπε τη ρήξη με τους δανειστές, μία ρήξη που -όπως είπε- τελικά ο Τσίπρας δεν ήθελε να κάνει.

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ξαναβγεί στους δρόμους με τους πρώην συντρόφους του: «Ποιοι θα βγουν στους δρόμους; Τι θα ζητάνε ακριβώς; Φέρτε πίσω το ΕΚΑΣ που έδωσαν οι ίδιοι; Φέρτε πίσω τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που έδωσαν οι ίδιοι; Ποιος θα τους ακολουθήσει στους δρόμους. Αν βγουν, θα είναι 5-10 άνθρωποι που μπορεί να είναι και λίγο γραφικοί».

FAZ: Ελάχιστοι πιστεύουν πια σε θαυματοποιούς στην Ελλάδα

«Είχαμε μία τετραετία που οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν το πιο σκληρό μνημόνιο, με έναν τρόπο που ο Σόιμπλε τους έδωσε τα εύσημα και κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να το περάσει με τόσο αναίμακτο τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι να βγουν στους δρόμους και να ντυθούν αντίσταση, ίσως να είναι γραφικό και να το κρατήσουν για τις απόκριες», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ έκανε και αυτοκριτική τονίζοντας πως ότι έκανε τρία λάθη:

1.    δεν ήταν αρκετά σκληρός απέναντι στην τρόικα, 
2.    εμπιστεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα
3.    δεν ήταν αρκετά ανοιχτός απέναντι στο λαό σε ό,τι αφορά τη ρήξη.

Τέλος, σημείωσε ότι η μείωση στον ΕΝΦΙΑ είναι άνευ ουσίας, όταν συνεχίζει να υπάρχει απαίτηση για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top