«Ναι» σε άρση ασυλίας για Πολάκη από την Επιτροπή της Βουλής

Τζανακόπουλος: Έχουν το σθένος να τον πάνε σε Ειδικό Δικαστήριο;

«Ναι» στην άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού, Παύλου Πολάκη, εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η άρση της ασυλίας αφορά δύο δικογραφίες:

-    η πρώτη είναι για το θέμα της ηχογράφησης της συνομιλίας του κ. Πολάκη με τον κ. Στουρνάρα. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε τηλεφωνήσει στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για την υπόθεση του δανείου του από την Attica Bank. Μάλιστα, ο κ. Πολάκης κατηγορείται ότι διέρρευσε τη συνομιλία σε -φιλικό προς την τότε κυβέρνηση- μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Πολάκης για δάνειο: Εγώ έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αυτοί τα σπίτια όλων

-    δεύτερη αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Άλλος άνθρωπος ο Πολάκης: Επανεμφανίστηκε και μίλησε στις κάμερες

Για την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν υπέρ οκτώ μέλη της Επιτροπής, ενώ δύο καταψήφισαν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αποχώρησε, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής και ότι έπρεπε να δοθεί στον πρώην υπουργό τριήμερη προθεσμία.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης -πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας- ζήτησε τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι τα αδικήματα, για τα οποία εγκαλείται, τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του και επομένως πρέπει να κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 

Τζανακόπουλος: Αν θέλουν να εκδικηθούν τον Πολάκη, ας βρουν το σθένος να τον πάνε σε Ειδικό Δικαστήριο

«Ο πολιτικός πολιτισμός της ΝΔ είναι ο πολιτισμός της αυθαιρεσίας και της εκτροπής», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δήλωσή του, αναφέροντας ότι «σε μία συνεδρίαση παρωδία της Επιτροπής Δεοντολογίας, η ΝΔ και οι εκπρόσωποί της παραβίασαν όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

Ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση, σημειώνει: «Επειδή φοβούνται να τηρήσουν το Σύνταγμα και να συστήσουν Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για να γίνει επί της μήνυσης του γνωστού διωκόμενου, κ. Πουλή, αλλά και επί της υπόθεσης που αφορά τον κ. Στουρνάρα και την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρώην αν. υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ολομέλεια να άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ακολουθώντας μία πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία, σε σύγκρουση με τη γνωμοδότηση του επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και την πάγια πρακτική του ελληνικού Κοινοβουλίου, που στηρίζεται σε σαφείς συνταγματικές διατάξεις».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωσή του αναφέρεται σε «πρωτοφανή πολιτική δειλία της ΝΔ» και τονίζει ότι «αν θέλει να εκδικηθεί τον Παύλο Πολάκη για όσα έχει στο παρελθόν αποκαλύψει, να βρει το σθένος να το κάνει σε Ειδικό Δικαστήριο και όχι κρυπτόμενη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top