Πρώτη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο: Ποιους θα δει, τι θα συζητήσει

Τι ανακοίνωσε η Λευκωσία για το πρόγραμμα της επίσκεψης

Μητσοτάκης Αναστασιάδης

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο ανακοίνωσε  η Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόκειται για  το πρώτο ταξίδι που πραγματοποιεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά την εκλογή του, στη Λευκωσία όπως είναι η πάγια πρακτική όλων των κυβερνήσεων, προκειμένου να αναδειχθεί η άρρηκτη ενότητα του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουλίου, ενώ τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας,  ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος  Πέτσας.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, με την προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων να είναι ενεργή και με τη διαφαινόμενη προοπτικη για προκαταρκτική άτυπη σύσκεψη των ενδιαφερόμενων μερών (με το σχήμα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κύπρο), έχει μεγάλη σημασία να γίνουν όλες οι συνεννοήσεις και να τεθούν οι συγκεκριμένες βάσεις για το διαρκή συντονισμό με την ελληνική κυβέρνηση.

«Με την Ελλάδα προχωράμε μαζί γιατί τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουμε. Είναι μια νέα κυβέρνηση, αλλά δεν είναι μια άγνωστη κυβέρνηση με δεδομένο ότι  ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο Πρωθυπουργός και γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν συνεννοηθεί και συνεργαστεί σε διεθνή φόρα» τόνισε ο κ. Προδρόμου. Όπως  επίσης ανέφερε, στη συνάντηση θα γίνει ανασκόπηση των εξελίξεων σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και την από κοινού διπλωματική δραστηριότητα εντός της  Ε.Ε. αλλά και διεθνώς, ενώ εκτός από τα εθνικά θέματα θα συζητηθούν και διμερή θέματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο τέλος της πρώτης μέρας της επίσκεψης θα παραθέσει  επίσημο δείπνο προς τιμήν  του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, στο οποίο θα παραστούν εκτός από τα μέλη της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και όλες οι αρχές της χώρας.

Το επόμενο ταξίδι Μητσοτάκη θα γίνει στη Γαλλία, μετά τις 20 Αυγούστου, όπου ο Πρωθυπουργός θα έχει τετ α τετ με τον πρόεδρο Μακρόν, ενώ λίγες μέρες μετά θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο. 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί στην Ολλανδία με τον πρωθυπουργό Ρούτε, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ταξιδέζει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ,  όπου αναμένεται να έχει κρίσιμες επαφές στο περιθώριο της Γ.Σ.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top