Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στο Star: Nερό και ρεύμα στο 92% της Χαλκιδικής

Τι δήλωσε ο Ν. Χαρδαλιάς στη Μ. Ζαχαρέα

Στα προβλήματα που επιλύθηκαν με υπεράνθρωπες προσπάθειες στη Χαλκιδική μετά τη θεομηνία της Πέμπτης αλλά και σε αυτά που εξακολουθούν να υπάρχουν αναφέρθηκε μιλώντας στο Star και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα ο νέος Γενικός Γραμματέας Προστασίας  του Πολίτη   Νίκος Χαρδαλιάς.    

«Η μάχη που δώσαμε  αφορούσε κατ’ αρχήν το μεγαλύτερο πρόβλημα, τους πέντε πυλώνες της ΔΕΗ που καταστράφηκαν.  Είχε προσδιορισθεί να επιλυθεί στις 72 ώρες, αλλά μέχρι τις 8 το πρωί διορθώθηκε, άρα το δίκτυο υψηλής τάσης ανατάχθηκε».  

«Το 92% του νομού έχει νερό και ρεύμα και μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί  ο ηλεκτροφωτισμός αν και θα υπάρχουν μικροπροβλήματα» διαβεβαίωσε ο νέος ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.   

«Ήταν  ένα δύσκολο εγχείρημα, κάναμε το καλύτερο δυνατό και τώρα δίνουμε έμφαση στα μικρότερα προβλήματα» συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς 

Ο Γ.Γ.  Πολιτικής Προστασίας  απάντησε επίσης στο ερώτημα της Μάρας Ζαχαρέα για το πότε θα παρασχεθούν οι  αποζημιώσεις στους επαγγελματίες και αγρότες που επλήγησαν: «Από την Πέμπτη το πρωί τα συνεργεία της Περιφέρειας και του  υπουργείου  Υποδομών “σαρώνουν” τις περιοχές που επλήγησαν και  η καταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Το ίδιο κάνουν και συνεργεία του ΕΛΓΑ για τις αγροτικές καλλιέργειες». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top