Χρήστος Σταϊκούρας: Το βιογραφικό το νέου υπουργού Οικονομικών

Ποιοι είναι οι στόχοι του

Η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης 

To όνομά του πλέον θα ακούγεται καθημερινά, καθώς οι μάχες που έχει να δώσει μαζί με του τρεις υφυπουργούς του είναι πολλές και δύσκολες. Ο λόγος για τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος είναι ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας. 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 και του 2015. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της ΝΔ.

Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2019 διετέλεσε Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός (Κατεύθυνση Παραγωγής) του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Management School, Imperial College of Science, Technology and Medicine, University of London) και Διδάκτωρ στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (Department of Banking and Finance, Cass Business School, City University).

Είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-σήμερα).

Την τελευταία δεκαετία έχει στελεχώσει θέσεις υψηλής ευθύνης σε αναγνωρισμένου κύρους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο Τραπεζικός Όμιλος Eurobank (2000-2004) και η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (2000).

Οι στόχοι του υπουργού Οικονομικών 

Στόχος της κυβέρνησης και του νέου υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, είναι η κατάρτιση των πρώτων νομοσχεδίων και να τεθούν σε προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να μη χρειαστούν μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. 

Επίσης, σε πρώτο πλάνο είναι η μείωση των φόρων και η απλοποίηση της αδειοδότησης των επενδύσεων, η ουσιαστική Ανάπτυξη πάνω από 2% για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, αλλά κυρίως δράσεις και μεταρρυθμίσεις για εξυγίανση των τραπεζών, των ΔΕΚΟ -και ειδικά της ΔΕΗ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top