Εκλογές 2019: Ποια περιοχή της Αθήνας έδωσε στη ΝΔ ποσοστό 84,24%;

Ψήφισε Κυριάκο… «δαγκωτό»

Τι περιμένουν οι πολίτες από τη νέα κυβέρνηση

Τους «αστικούς» δήμους παίρνει η ΝΔ μετά από τις εκλογές της Κυριακής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα να… «κυριαρχεί» στις λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας. 

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα στους «αστικούς» δήμους των βορείων και νοτίων προαστίων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Εκάλης, όπου «σάρωσε» και συγκέντρωσε ποσοστό 84,24%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μόνο το 6,27% των ψήφων. 

Η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα στην Α΄ Αθήνας και Α΄ Πειραιά, ενώ είναι πρώτη και στους περισσότερους δήμους του Νότιου και Βόρειου Τομέα της Β΄ Αθήνας, όπως επίσης και στην Ανατολική Αττική. 

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στους δήμους του Δυτικού Τομέα και της Β΄ Πειραιώς, όπως και στους «λαϊκούς» δήμους του βόρειου και νότιου τομέα. 

Ειδικά στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ καταγράφει υψηλά ποσοστά στους δήμους Αγίας Παρασκευής (47,84%), Αμαρουσίου (47,23%), Βριλησσίων, Κηφισιάς, Φιλοθέης – Ψυχικού (Φιλοθέη 78,96% - Π. Ψυχικό 75,83%) και Χαλανδρίου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι κόβει πρώτος το νήμα στους δήμους Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης. 
Σαρώνει επίσης σε όλους τους δήμους του Δυτικού Τομέα, όπως στην Αγία Βαρβάρα που συγκέντρωσε 43,56%, στη Νίκαια (39,58%) στο Ρέντη (41,66%), στο Περιστέρι, την Πετρούπολη, τους Αγίους Αναργύρους – Καματερό, το Ίλιον και το Χαϊδάρι. 

Στο Νότιο Τομέα είναι σαφής η πρωτιά της ΝΔ σε δήμους όπως της Γλυφάδας, του Ελληνικού, της Αργυρούπολης και της Νέας Σμύρνης, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί σε πιο λαϊκά προάστια, όπως αυτά του Βύρωνα, της Καισαριανής, του Αγίου Δημητρίου, της Καλλιθέας και του Μοσχάτου. 

Αδιαμφισβήτητη είναι η νίκη της ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στους δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας (38,15% στο Κερατσίνι και 40,70 στη Δραπετσώνα), Κορυδαλλού, Περάματος. 

Στην Ανατολική Αττική η ΝΔ επικρατεί στους 11 από τους 13 δήμους, ενώ στη Δυτική Αττική ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει στο Ζεφύρι με 46,58%, στα Άνω Λιόσια με 44,47%, στον Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Φυλή, ενώ η ΝΔ επικράτησε στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top