Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργεία στη νέα κυβέρνηση – Όλα τα σενάρια

Ο Κώστας Καραμανλής επικρατέστερος για το Υποδομών

Τη Δευτέρα στις 13:00 το μεσημέρι, όπως όλα δείχνουν, θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς το αποτέλεσμα της κάλπης έδειξε ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. 

Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Πότε ορκίζεται η νέα κυβέρνηση

Ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο. 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Οικονομικών φαίνεται να αναλαμβάνει ο Χρήστος Σταϊκούρας με υφυπουργό τον Χάρη Θεοχάρη. 
Επικρατέστερος για το υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται να είναι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο υπουργείο Ενέργειας ακούγεται έντονα το όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Κωστή Χατζηδάκη. 

Ο Νίκος Δένδιας κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και το Εσωτερικών ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο Βασίλης Κικίλιας φαίνεται να πηγαίνει στο υπουργείο Άμυνας και ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. 

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ακούγεται έντονα το όνομα του κύριου Χρυσοχοΐδη, ενώ στους υποψήφιους για το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι οι κύριοι Π. Παναγιωτόπουλος και Γ. Γεραπετρίτης. 

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η επικρατέστερη για το υπουργείο Τουρισμού και ο κ. Τσιάρας για το υπουργείο Υγείας. Στο υπουργείο Παιδείας φαίνεται να τοποθετείται η κυρία Νίκη Κεραμέως με υφυπουργό την κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

Επικρατέστερος για το υπουργείο Υποδομών είναι ο κ. Κ. Καραμανλής, ενώ ακούγονται ακόμα τα ονόματα των κυρίων Γ. Κουμουτσάκου και Μ. Βαρβιτσιώτη για κάποια θέση στο υπουργικό συμβούλιο. Τέλος Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να είναι ο κ. Κ. Τασούλας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top