Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Πότε ορκίζεται η νέα κυβέρνηση

Τον συνεχάρη για τη νίκη του

Μετά την ανακοίνωση του πρώτου αποτελέσματος από τη Singular Logic, που έδειξε νίκη για τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ανακοινώσει την κυβέρνησή του, η οποία θα ορκιστεί την Τρίτη και θα ακολουθήσουν οι παραδόσεις παραλαβές. Το υπουργικό θα γίνει την Τετάρτη. Θα είναι το μοναδικό που θα γίνει στη Βουλή, ενώ τα επόμενα θα γίνονται στο Μαξίμου.

«Θα ειναι μια κανονικη κυβερνηαη, Θα δείτε εκπλήξεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας προβλέπει την επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 11.30 για να του ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών.

Exit Poll: Αυτοδυναμία για τη ΝΔ – Προβάδισμα 9 μονάδων

Σαρωτική νίκη στους συνταξιούχους για ΝΔ - Πού ήρθε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Θα ακολουθήσει η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον κ. Παυλόπουλο στις 13.00 για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός νωρίς το απόγευμα.

Πόσες έδρες παίρνουν τα κόμματα στη Βουλή

Μητσοτάκης: Έχω έτοιμη κυβέρνηση, ορκίζεται την Τρίτη

Στη συνέχεια θα ανακοινώσει την κυβέρνησή του. Σύμφωνα με όσα είχε πει ο ίδιος πριν την κάλπη, έχει έτοιμη τη σύνθεση της κυβέρνησής του και οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν την Τρίτη 9 Ιουλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top