Ρουσόπουλος: Η συμμετοχή στις κάλπες είναι σημαντική

Εκτιμά ότι οι πολίτες θα δώσουν στον κ. Μητσοτάκη «ισχυρή αυτοδύναμη εντολή

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος

«Είναι σημαντική η συμμετοχή στις κάλπες» ξεκαθαρίζει ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος εκτιμά ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες «θα δώσουν στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ισχυρή αυτοδύναμη εντολή που χρειάζεται ώστε να εφαρμόσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την ανάταξη της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών και πρώην υπουργός χαρακτηρίζει – σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ –συγκλονιστική την ευκαιρία που είχε να συναντηθεί με τον κόσμο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ρουσόπουλος: Να υπάρξει συμμετοχή στις εκλογές, θέλουμε ισχυρή κυβέρνηση

Ρουσόπουλος: Άτεχνη η προπαγάνδα της κυβέρνησης κατά της ΝΔ

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν έχει κανένα κρυφό πρόγραμμα, ενώ -όσον αφορά την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους για το Σκοπιανό- κάνει λόγο για «πολιτικώς ανήθικη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας».

Η συνέντευξη του κ. Ρουσόπουλου

Είμαστε στην τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου. Πώς ήταν για εσάς αυτό το διάστημα που «τρέξατε» στο ...κυνήγι του σταυρού; 

Έκανα πέντε εκλογές ως εκπρόσωπος Τύπου της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης από το 2000 έως το 2008, είτε ήταν δημοτικές, είτε εθνικές, είτε ευρωεκλογές,. Το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος, της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που έζησα τώρα. Τώρα εάν εξαιρέσεις το άγχος του υποψηφίου που σέβεται τον εαυτό του και το κόμμα του ώστε να μην κάνει λάθος κατά τα λοιπά η ευκαιρία να συναντηθείς με τόσο κόσμο είναι συγκλονιστική. Γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, ακούς τα προβλήματά τους και σέβεσαι ακόμη περισσότερο εκείνους που νοιώθουν πως έχουν απέναντί τους ένα εχθρικό κράτος και οι ίδιοι είναι αδύναμοι. Οπλίζεις τον εαυτό σου με δύναμη ώστε να μπορέσεις να βοηθήσεις αυτούς τους ανθρώπους μόλις έχεις την δυνατότητα ως αντιπρόσωπός τους στη Βουλή.

Τη Δευτέρα, κύριε Ρουσόπουλε, είστε βέβαιος ότι η χώρα θα έχει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη; 

Εάν την Κυριακή πάει όλος ο κόσμος να ψηφίσει τότε ναι είμαι πολύ αισιόδοξος. Είναι σημαντική η συμμετοχή στις κάλπες. Απ΄ ό,τι όμως δείχνουν όλα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ισχυρή αυτοδύναμη εντολή που χρειάζεται ώστε να εφαρμόσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την ανάταξη της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας.
Η μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία σήμερα ζητά ειλικρίνεια, αποτελεσματικότητα, πολιτική σταθερότητα, αποκατάσταση της κανονικότητας. Ζητά ουσιαστική μείωση της φορολογίας και των εισφορών, νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ασφάλεια, ποιοτική παιδεία και υγεία, ένα κράτος λειτουργικό και ευέλικτο, υπεύθυνη και σοβαρή διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής και των εθνικών μας ζητημάτων. Γι΄ αυτό και όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή, τόσο βεβαιότερο γίνεται το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία και τη χώρα.

Πώς απαντάτε στους πολιτικούς σας αντιπάλους που λένε ότι η ενδεχόμενη επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές θα είναι πισωγύρισμα για τη χώρα και πως θα εφαρμόσει ένα κρυφό πρόγραμμα το οποίο θα ισοπεδώσει τις ζωές των ανθρώπων κυρίως στα εργασιακά;

Δεν αρμόζει να μιλούν για κρυφά προγράμματα εκείνοι που εξελέγησαν λέγοντας συνειδητά ψέματα, υποσχόμενοι ότι θα σκίσουν τα μνημόνια με έναν νόμο κι ένα άρθρο και θα φέρουν τον παράδεισο επί γης, για να φορτώσουν τελικά στις πλάτες των πολιτών νέα αχρείαστα βάρη και να διώξουν εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους από την Ελλάδα προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Τους απαντάμε, λοιπόν, πως το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι φανερό και ξεκάθαρο. Είναι πρόγραμμα το οποίο όπου έχει εφαρμοστεί έχει αποδεδειγμένα αποδώσει θετικότατα αποτελέσματα στην κοινωνία και την οικονομία, στο εισόδημα των νοικοκυριών και ιδίως των αδυνάτων.

Ειδικά μάλιστα για τα εργασιακά, η καλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων έχει δύο άξονες: Αφενός, πολλές, πραγματικές και καλά αμειβόμενες δουλειές, ώστε οι εργαζόμενοι να μην είναι δέσμιοι της αυθαιρεσίας των εργοδοτών. Και αφετέρου, διαρκείς και ουσιαστικοί έλεγχοι για την τήρηση των προβλέψεων του νόμου. Και τα δύο αυτά αποτελούν δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί λοιπόν που γιγάντωσαν τη μερική και την ελαστική απασχόληση, που συνειδητά επιδίωξαν την εξάρτηση όσων γίνεται περισσότερων Ελλήνων στα επιδόματα και τη δήθεν κυβερνητική απλοχεριά, καλά θα κάνουν όταν μιλούν γι΄ αυτά τα θέματα να ξεκινούν με μια γενναία αυτοκριτική.

Ήσαστε υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή. Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού τοποθετήθηκαν για την περιβόητη επιστολή στον Μπους για το σκοπιανό. Από την κυβέρνηση επιμένουν πάντως ότι πρόκειται για αποκάλυψη. Εσείς που τα ζήσατε δίπλα στον κ. Καραμανλή τι λέτε;

Το περιεχόμενο της επιστολής είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Καμία αποκάλυψη λοιπόν. Αντιθέτως πρόκειται για μια ακόμη πολιτικώς ανήθικη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Η αλήθεια είναι ότι η τακτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση Καραμανλή, σε μια διεθνή συγκυρία όπου ολοένα και περισσότερες χώρες αναγνώριζαν τη γείτονα με την τότε συνταγματική της ονομασία, πέτυχε να αλλάξει τους συσχετισμούς δυναμικά υπέρ της Ελλάδας, και έβαλε στη θέση του επισπεύδοντα την άλλη πλευρά. Η καλύτερη απάντηση άλλωστε στις δήθεν «αποκαλύψεις» αυτές, είναι η εθνικά υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Αν η κυβέρνηση τότε ήταν πρόθυμη να κάνει παραχωρήσεις πέραν της εθνικής γραμμής, δεν θα έβαζε το βέτο στο τραπέζι, ούτε βεβαίως θα εισέπραττε το μεγάλο πολιτικό κόστος αυτής της εθνικής επιλογής.

Και μια προσωπική ερώτηση. Προφανώς είναι στόχος σας να εκλεγείτε βουλευτής. Τριγυρνάει στις σκέψεις σας και το ενδεχόμενο να υπουργοποιηθείτε;

Ο στόχος της εκλογής στην εθνική αντιπροσωπεία δεν είναι μικρός. Σκεφτείτε ότι απουσίασα από την πολιτική δέκα χρόνια και ότι ένα μέρος του κόσμου ακόμη δεν γνωρίζει την απόλυτη δικαίωσή μου από τις αθλιότητες του παρελθόντος. Άρα το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι αυτό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top