Όταν η Λάιεν είπε στον Μητσοτάκη: Θα κάνεις την Ελλάδα νέο success story

Πότε τη συνάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ στην Αθήνα

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ξέρω ότι θα οδηγήσετε την Ελλάδα σε ένα νέο success story, ως μελλοντικός Πρωθυπουργός»: Αυτή ήταν πρόβλεψη της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν που αναλαμβάνει την προεδρία της Κομισιόν στη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την τελευταία της συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Γυναικεία υπόθεση η Κομισιόν: Η Ούρσουλα Φ. Λάιεν στη θέση του Γιούνκερ!

Η Λάιεν είχε πει τη συγκεκριμένη φράση στον πρόεδρο της ΝΔ πριν από ρεις μήνες, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα τον Μάρτιο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ  και του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. 

Φον ντερ Λάιεν: Ποια είναι η νέα… Γιούνκερ – Η στάση της για την Ελλάδα

Στην εκδήλωση αυτή, στην οποία κεντρικοί ομιλητές ήταν η ίδια και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η κ. Φον ντερ Λάιεν σημείωσε πως «όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, ιδίως ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ήθελα να συγχαρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Επέδειξε ρεαλιστική και τολμηρή μεταρρυθμιστική ατζέντα  με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την οικογένεια του ΕΛΚ». 

Με θερμά λόγια είχε αναφερθεί από την πλευρά του στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας  ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε πει:  «Η κ. Λάιεν είναι μια εξέχουσα Γερμανίδα πολιτικός και προΐσταται του Υπουργείου της από το 2013, προωθώντας πολύ ενεργά την ιδέα μιας ισχυρής ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης»
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top