Μαρία Λαθούρη: «Γι’ αυτό είμαι υποψήφια στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ»

Η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ μίλησε στο star.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης Μαρία Λαθούρη

Η υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Μαρία Λαθούρη, μίλησε στο Star.gr για το εγχείρημά της να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της καθώς και για τη στήριξη του συντρόφου της, Νίκου Παππά.

Είναι νέα, είναι όμορφη και επιτυχημένη. Ο λόγος για την μάχιμη νομικό, Μαρία Λαθούρη, η οποία μετά την εξαιρετική της προσπάθεια στις δημοτικές εκλογές στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη, δοκιμάζει τις δυνάμεις της στον «στίβο» των εθνικών εκλογών.

Η 28χρονη δικηγόρος είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από Πανεπιστήμια της Αγγλίας, στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, με εξειδίκευση στο δίκαιο του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, και στο Ναυτικό Δίκαιο. Σήμερα είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE). Ασκεί μάχιμη και συμβουλευτική δικηγορία συνεργαζόμενη με εταιρείες κυρίως από τον χώρο της Ενέργειας και της Υγείας, ενώ παράλληλα είναι νομικός σύμβουλος σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών και παιδιών.

Είναι συνεργάτης ενημερωτικών τηλεοπτικών εκπομπών, όπου αναλύει επίκαιρα νομικά ζητήματα, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε ποικίλες ομάδες επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, είναι υπεύθυνη στον Τομέα Δικαιοσύνης νομαρχιακής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, είναι ένθερμη φίλαθλος του Παναθηναϊκού, καθώς βρίσκεται συχνά στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθεί την ομάδα μπάσκετ, όπου αγωνίζεται ο αγαπημένος της Νίκος Παππάς. Η Μαρία Λαθούρη, η οποία την Τρίτη 2/7 στις 20.30 στο «Τ5» στο Κολωνάκι έχει την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση, μίλησε στο Star.gr για τη «μάχη» των βουλευτικών εκλογών.

-Πώς ήταν η εμπειρία σας από τον πρώτο εκλογικό αγώνα τον περασμένο Μάιο ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη;

«Μπορώ να πω ότι είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τα κοινά. Από το 15μελές του λυκείου είχα να ασχοληθώ! Και έχει ενδιαφέρον γιατί γνωρίζεις τον κόσμο από κοντά. Περπάτησα πολύ. Σε γειτονιές της Αθήνας, σε κεντρικούς δρόμους, μπήκα σε κάθε κατάστημα ξεχωριστά, συνάντησα ανθρώπους, μίλησα μαζί τους, αφουγκράστηκα και συμμερίστηκα τα προβλήματά τους. Πήγα πολύ καλά στις εκλογές, μπορεί να μην εκλέχθηκα τελικά ωστόσο ο Συνδυασμός θριάμβευσε. Ο επικεφαλής είναι πολύ άξιος και η Αθήνα βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια...»

- Γιατί αποφασίσατε να θέσετε να θέσετε υποψηφιότητα και στις Εθνικές Εκλογές τον ερχόμενο Ιούλιο;

«Όταν ολοκληρώθηκε η προηγούμενη εκλογική διαδικασία και δεν εκλέχθηκα, δεν είχα σκοπό να συνεχίσω. Όμως μου έγινε μια τιμητική πρόταση από τον κύριο Μητσοτάκη. Ήθελε να αποτελέσω μέρος της προσπάθειας της Νέας Δημοκρατίας και την αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά. Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο και πρέπει όλοι να προσφέρουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Να γίνει η χώρα μας καλύτερη, να βγει από τη μιζέρια και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και αναγέννησης.»

- Σε περίπτωση που εκλεγείτε ποιο θα είναι το πρώτο θέμα που βάζατε στο τραπέζι;

«Αρκετοί φίλοι και γνωστοί μου, νέοι άνθρωποι, αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια να φύγουν για το εξωτερικό. Είναι κάτι που με λυπεί ιδιαίτερα. Κατόπιν τούτου θα ήθελα να κάνω κάτι γι' αυτό. Είναι κάτι που κατά την άποψή μου μπορεί να ξεκινήσει από την βελτίωση της οικονομίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αποκατάσταση συστήματος ασφάλειας και τη βελτίωση του αξιακού μας συστήματος. Εφόσον όλα τα παραπάνω διορθωθούν θα δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να είναι επιλογή τους η Ελλάδα και όχι το εξωτερικό... Θέλω να ζούμε αξιοπρεπώς στη χώρα μας και πρέπει να υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο το συγκεκριμένο δικαίωμα».

- Ποιο, κατά την άποψή σας είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου και ποια τα ενδεχόμενα «μηνύματα» των πρόσφατων αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών;

«Το διακύβευμα θεωρώ πως είναι ξεκάθαρο: αν θα ξεκολλήσουμε οριστικά από την κρίση και την ουσιαστική στασιμότητα στην ανάπτυξη της οικονομίας, αν θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να γίνουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις καλά αμειβόμενης εργασίας, αν θα αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη και η αφοσίωση στις παραδοσιακές και σύγχρονες αξίες, ή θα τελματώσουμε στη μιζέρια, τις αλλοπρόσαλλες απόψεις και τις αναχρονιστικές ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ότι οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει τις αυταπάτες και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο δεν προσκόμισε κάτι νέο και θετικό, αλλά ήταν ό,τι το παλαιότερο και απεχθέστερο από εκείνα που κατήγγειλε όταν στόχευε στην εξουσία».

-Ποιοι θα πρέπει να είναι οι πρώτοι στόχοι της επόμενης κυβέρνησης;

«Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία έχει κωδικοποιηθεί σε δεκαέξι άξονες που παρουσιάσθηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πρώτοι στόχοι της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, εφόσον βεβαίως ο λαός μας επιλέξει στις 7 Ιουλίου, θα είναι η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, η μείωση των φόρων και η δημιουργία κλίματος και συνθηκών άνθησης, απρόσκοπτης λειτουργίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις, που θα φέρουν ισχυρή ανάπτυξη, καλές θέσεις εργασίας και στήριξη του κοινωνικού κράτους από υγιείς πόρους».

-Πως θα πείσετε τους συμπολίτες σας να προσέλθουν στις κάλπες την προσεχή Κυριακή και να μην επιλέξουν κάποια παραλία;

«Θεωρώ πως άπαντες θα έπρεπε να πάμε οπωσδήποτε να ψηφίσουμε. Μιλάμε για το μέλλον της χώρας και επιβάλλεται να είμαστε παρόντες. Αν συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλη δύναμη έχουμε στα χέρια μας με αυτήν την ψήφο, δεν θα την αφήσουμε στην τύχη της. Πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Και κυρίως η νέα γενιά. Παρατηρείται ότι η νεολαία είναι εκείνη που απέχει περισσότερο. Δεν ενδιαφέρεται και τόσο πολύ. Δεν τους εκπροσωπεί επαρκώς το πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στο κοινοβούλιο και θέλει να δει νέα πρόσωπα και νέα πράγματα. Αν πραγματικά θέλει να τα δει, πρέπει και να τα υποστηρίξει. Ειδάλλως δεν γίνεται αλλαγή».

- Είναι γνωστό πως είστε φίλαθλος του Παναθηναϊκού, δεδομένου πως παρακολουθείτε συχνά-πυκνά από κοντά τους αγώνες της ομάδας μπάσκετ και τον σύντροφό σας, Νίκο Παππά… Ποια η άποψή σας σχετικά με το θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό;

«Εννοείται πως είμαι υπέρ του πλάνου της Διπλής Ανάπλασης. Δεν νοείται η πιο μεγάλη και πιο ιστορική ομάδα της χώρας να μην έχει δικό της γήπεδο. Επιβάλλεται να δοθεί λύση και προς σε αυτήν την κατεύθυνση βαδίζουμε. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Κώστας Μπακογιάννης, έχουν την διάθεση και την πρόθεση να βρουν λύση. Από την άλλη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη του το συγκεκριμένο θέμα. Θα προσπαθήσει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση. Εάν και εφόσον ο κόσμος επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα γίνουν τα πάντα ώστε να δρομολογηθεί και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Είναι άμεση προτεραιότητα της παράταξής μας. Ο Παναθηναϊκός αξίζει να έχει ένα γήπεδο δικό του. Ο Νίκος (σ.σ. Παππάς), μάλιστα, ένα πράγμα μου έχει πει: 'Μια χάρη σου ζητώ αν εκλεγείς και είσαι μέσα στα πράγματα. Να κοιτάξεις το γήπεδο του Παναθηναϊκού'. Και αυτό το λέω απόλυτα ειλικρινά».

-Είναι γνωστό, επίσης, ότι ο Νίκος Παππάς έχει διαφορετικά πολιτικά «πιστεύω» από εσάς. Μιλάτε για πολιτική στο σπίτι;

«Η αλήθεια είναι πώς το τελευταίο διάστημα έχει τσακωθεί κάποιες φορές για πολιτικά ζητήματα, ωστόσο κανένας από τους δυο μας δεν έχει ακραίες απόψεις. Είμαστε διαλλακτικοί, συζητάμε, βλέπουμε τα υπέρ και τα κατά των πεποιθήσεων του ενός και του άλλου, μπαίνουμε σε διαδικασία διαλόγου και στο τέλος της ημέρας κοιμόμαστε ήσυχοι. Αυτό έχει σημασία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό… Αυτό που εκτιμώ στον Νίκο είναι πως στηρίζει με όλη του την καρδιά όλα μου τα εγχειρήματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top