Βαρουφάκης: Είμαι ο μόνος υπουργός Οικονομικών που δεν κόστισε στον λαό!

«Ο λαός θα τιμωρήσει τον Τσίπρα που πέρασε δύο Μνημόνια»

Ο Γιαννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου

Την εκτίμηση ότι ο μόνος δρόμος αντίστασης στον 4ο Μνημόνιο είναι η ψήφος στο κόμμα του, το ΜέΡΑ25, και το ΚΚΕ, εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε πως ο μόνος τρόπος για να μην πάρει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία είναι να μπει το κόμμα του στη Βουλή, ενώ απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι κόστισε περίπου 100 δισ. ευρώ στη χώρα, λέει πως αντίθετα είναι ο μόνος υπουργός Οικονομικών που δεν κόστισε απολύτως τίποτα.

Οι πρώτοι υποψήφιοι του Βαρουφάκη – Γνωστά ονόματα ανάμεσά τους

«Ως βαθιά δημοκράτης, δε θα στερήσω το δικαίωμα στον αυτό-εξευτελισμό όσων επιμένουν το δικό τους κόστος, το κόστος της τρόικας και των κυβερνήσεων της, να το φορτώσουν στον γενναίο λαό, που την 5η Ιουλίου τους είπε ΟΧΙ. Κατ΄ επέκταση, και στον μόνο υπουργό Οικονομικών που δεν κόστισε στον λαό, που δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ νέων φόρων, που δεν δανείστηκε ούτε ένα ευρώ, που άφησε τα ταμειακά του κράτους λίγο καλύτερα από ό,τι τα παρέλαβε κλπ κλπ.», είπε χαρακτηριστικά.

Βαρουφάκης: «Σε όλες μας τις συγκεντρώσεις κάνουμε κάτι πολύ πρωτότυπο»

Ο ίδιος επανέλαβε πως «προκαλεί» να στηθεί ειδικό δικαστήριο για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας πως «εγώ θα είμαι εκεί με ενθουσιασμό, έτοιμος να μετατρέψω τους εγχώριους υπηρέτες της τρόικας στους πραγματικούς κατηγορούμενους για την κατάρρευση της χώρας».

Μητσοτάκης: Τι είπε για τις εξεταστικές με κυβέρνηση ΝΔ

Ο κ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνει ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της χαμένης ψήφου, ενώ τονίζει πως ο λαός θα τιμωρήσει τον Αλέξη Τσίπρα για τα δύο Μνημόνια που έφερε: «Η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα επειδή ο λαός τιμωρεί κάθε πρωθυπουργό που πέρασε μνημόνια. Πόσο μάλιστα κάποιον που πέρασε δύο Μνημόνια, ένα το καλοκαίρι του 2015 κι ένα το καλοκαίρι του 2018».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top