Αιχμές από τον Επίσκοπο Νικηφόρο για τον Βελόπουλο

Η απάντησή του

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του επισκόπου Αμορίου Νικηφόρου περί εμπορίας κειμηλίων, που πολλοί ερμήνευσαν ότι αφορά τον Κυριάκο Βελόπουλο και τις περίφημες επιστολές του Ιησού. 

Από τον Άμβωνα της μονής Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη, η οποία υπάγεται απευθείας στο πατριαρχείο, ο επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον Κυριάκο Βελόπουλο ότι εμπορεύεται πλαστά κειμήλια.

«Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλείας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων» είπε ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε επιρρίπτοντας ευθύνες στην Νέα Δημοκρατία:

«Βάζουν από ΝΔ κάποιους που φορούν ράσα αλλά προφανώς έτσι δεν τα τιμούν (εντολή";"από ΝΔ) να ασχοληθούν με την προ πενταετίας ιστορία των χειρογράφων της Μονής Διονυσίου! Όλα τα περιμέναμε από τους θεομπαίχτες της ΝΔ αλλά και οι ρασοφόροι (ελάχιστοι) στο παιχνίδι;» έγραψε στο twitter o Κυριάκος Βελόπουλος.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top