Nέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9 μονάδων για τη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis

Στις εννέα μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής».

Δες εδώ το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR

Στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή στα έγκυρα, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Ν.Δ.: 38,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 29,5%

ΚΙΝΑΛ: 8%

ΚΚΕ: 5,2%

Χρυσή Αυγή: 3,5%

Ελληνική Λύση: 2,8%

Ενωση Κεντρώων: 2,5%

ΜέΡΑ25: 2,5%

Οικολόγοι Πράσινοι: 1,7%

Δημιουργία Ξανά!: 1,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,1%

Πλεύση Ελευθερίας: 1%

Όσον αφορά στην εκτίμηση εδρών, το βασικότερο σενάριο της δημοσκόπησης της Metron Analysis δίνει:

Ν.Δ.: 164 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 87 έδρες

ΚΙΝΑΛ: 24 έδρες

ΚΚΕ: 15 έδρες

ΧΑ: 10 έδρες

Στην παράσταση νίκης, το 82% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ μόλις το 7% πιστεύει ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το 44% υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης

Σε ό,τι αφορά την επόμενη κυβέρνηση, το 44% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 51% κυβέρνηση συνεργασίας. Ενδιαφέρον έχουν και τα επιμέρους στοιχεία. Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 71% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας και οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής εμφανίζονται διχασμένοι – το 46% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 51% κυβέρνηση συνεργασίας.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης

O Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με ποσοστό 45% έναντι 34% του κ. Τσίπρα και προηγείται στην ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» κατά 5 μονάδες (28% έναντι 23% του κύριου πολιτικού αντιπάλου του).

Πόσο είναι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σύμφωνα με άλλη μια δημοσκόπηση

Ισχυρό προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου συνεχίζει να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δυο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της Prorata για το Νewpost.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35%, ενώ το κυβερνών κόμμα 24%. Μια διαφορά που φαίνεται να δίνει αυτοδυναμία στο κόμμα της Πειραιώς, σε μια εξακομματική Βουλή.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ φαίνεται να κλείνει θέση στο Κοινοβούλιο και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, Μέρα25 με 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου, αλλά και η «Ένωση Κεντρώων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top