Οριστικό: Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου το debate

Aλλά συνεχίζεται η κόντρα για τη δεύτερη τηλεμαχία που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση να διεξαχθεί το debate των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα  1η Ιουλίου έλαβε η  Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές,  η οποία  συνεδρίασε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 14 Ιουνίου.    

O κύβος ερρίφθη: Ένα debate τελικά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Στο ένα και μοναδικό  debate (παρά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να υπάρξει και δεύτερο με τη συμμετοχή του ιδίου και του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο),  θα συμμετάσχουν τελικά οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» (ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, Ένωση Κεντρώων), ενώ απορρίφθηκε το αίτημα να μετάσχει σε αυτό η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, όπως ζητούσε το συγκεκριμένο κόμμα,  λόγω της εκλογής ευρωβουλευτή.  

Συντονίστρια στο debate θα είναι η  δημοσιογράφος της ΕΡΤ  Δώρα Αναγνωστοπούλου, ενώ η Νέα Δημοκρατία προτείνει να μετέχουν στη συζήτηση και να υποβάλλουν ερωτήματα οι παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας (Μάρα Ζαχαρέα (Star), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Νίκος Χατζηνικολάου (Ant1), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ) και  Έλλη Στάη (Open TV)),  χωρίς να έχει ληφθεί μέχρι στιγμής οριστική απόφαση.   

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ

Παρά τη συμφωνία πάντως στη διακομματική επιτροπή για τη διεξαγωγή του debate, η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίσθηκε για το ζήτημα της δεύτερης τηλεμαχίας, μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.          

«Τι ακριβώς φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση από μία τέτοια αντιπαράθεση; Τι το αρνητικό υπάρχει στη διεξαγωγή μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο υποψήφιων πρωθυπουργών;» ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.  

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με την παραπομπή  σε παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία ανέφερε:

«Η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top