O αντεισαγγελέας Αγγελής πρώτος μάρτυρας στην έρευνα για τη Novartis

Συνεχίζεται η θύελλα μετά τις αλληλοκαταγγελίες με την Τουλουπάκη

Θύελλα πολιτικών αλλά και δικαστικών αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή για την εμπλοκή μέλους της κυβέρνησης (που αποκαλεί «Ρασπούτιν» ) στην έρευνα  της Νovartis  για τα πολιτικά πρόσωπα.
«Μύλος» πάλι με τη Novartis: Έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η Νovartis είναι μεγάλο σκάνδαλο δήλωσε ο πρωθυπουργός, αλλά απέφυγε να σχολιάσει τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα Αγγελή  για μεθοδεύσεις  σχετικά με: 

 -Την εμπλοκή  του Ρασπούτιν,  πολιτικού και  μέλους της κυβέρνησης
- Για τον οποίο υποστηρίζει ότι στην  Δικαιοσύνη  τον γνωρίζουν και τον φοβούνται

 «Όσοι μιλούν με ψευδώνυμα να εξηγήσουν γιατι μιλούν με ψευδώνυμα και να κατονομάσουν ποιον εννοούν. Εμείς ούτε είπαμε ότι θα πάμε μεχρι τέλους τους πολιτικούς μας αντιπάλους ούτε  βγήκαμε να στήσουμε ειδικά δικαστήρια» σχολίασε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.  

Για σκευωρία που θα διερευνηθεί μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να κατονομάσει τον Ρασπούτιν.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο Open σχετικά με τις καταγγελίες του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Εμπλέκει ευθέως δυο υπουργούς της κυβέρνησης  σε μια πολιτική  σκευωρία. Είναι ξεκάθαρο ότι στην υπόθεση αυτή υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις οι οποίες δόθηκαν από την κυβέρνηση. Και από τη στιγμή που εμπλέκονται δυο υπουργοί στην υπόθεση αυτή είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα φτάσει στη Βουλή, στην επόμενη Βουλή». 

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξέρει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» στη Δικαιοσύνη

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ :Ο ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όμως  κατονόμασε ως Ρασπούτιν τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

ΑΓΓΕΛΗΣ: ΗΘΕΛΑΝ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΠΩΣ – ΟΠΩΣ

Ο κ. Αγγελής όμως εκτός από τον «Ρασπούτιν»  βάζει στο στόχαστρο και την  επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, που έκανε την ποινική έρευνα για την Novartis και την κατηγορεί για:   

-Προειλημμένη απόφαση  ποινικών διώξεων
- Άκυρες διαδικασίες  fast track

Novartis: Επιστολή - κόλαφος του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή

ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ: ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.ΑΓΓΕΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Στον αντεπίθεση όμως εναντίον του κ. Αγγελή περνά η Ελένη Τουλουπάκη  και τον κατηγορεί μεταξύ άλλων για:

-Παρεμβάσεις στον έργο της – αλλαγή εντολών 
-Ενέργειες για μπλοκάρισμα της ταχείας  περαίωσης της έρευνας 

Υπόθεση Novartis: Τι απαντά η Τουλουπάκη στις καταγγελίες Αγγελή

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:  ΔΙΠΛΗ  ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ Ι.ΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ Ε. ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου   όμως επιχείρησε να λειτουργήσει πυροσβεστικά.

«Επιβάλλεται η επίδειξη αυτοσυγκράτησης προκειμένου  να μην αφήνονται περιθώρια παρερμηνείας από όσους θα ήθελαν να προσβάλλουν το κύρος της Δικαιοσύνης» 

ΦΡΟΥΖΗΣ: ΚΑΤΕΠΕΣΕ Η ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ ΦΑΡΣΑ

Εμφανίστηκε όμως και ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis στην Ελλάδα,  Κωνσταντίνος Φρουζής,  σχολιάζοντας ότι πρόκειται για χοντροκομμένη φάρσα που θα καταπέσει και πως οι ψευδομάρτυρες θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

«Ο Ελληνικός λαός θα τιμωρήσει με την ψήφο του, τους θλιβερούς πολιτικούς πρωταγωνιστές» σχολίασε τις εξελίξεις το Κίνημα Αλλαγής. 

Ο ΑΓΓΕΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ 

Ο Γιάννης Αγγελής θα είναι ο πρώτος  μάρτυρας στη διπλή ποινική έρευνα  για τους εισαγγελικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Νovartis, σύμφωνα με πληροφορίες του δικαστικού συντάκτη του Star Κωνσταντίνου Γεώργιζα. 

Ο  αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας κάλεσε για την επόμενη Παρασκευή τον πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς να καταθέσει ενόρκως τα όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων  της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Δασούλας θα ολοκληρώσει πρώτα τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τον κ.Αγγελή κι εν συνεχεία, τα όσα προσάπτει, στη δική της αναφορά, η κα Τουλουπάκη σε βάρος του τότε επόπτη των ερευνών της.

Στους διαδρόμους πάντως του Αρείου Πάγου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι  που σήμερα σχολίαζαν ότι ο Γιάννης Αγγελής ήταν εκείνος που «αρχειοθέτησε με συνοπτικές διαδικασίες τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει οι κ.κ.Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Βενιζέλος». 

«Ο κ.Αγγελής καταγγέλλει σήμερα αυτό που  ο ίδιος έκανε στο παρελθόν. Αρχειοθέτησε με fast  track διαδικασίες τις μηνύσεις των τριών ολιτικών που κατήγγειλαν σκευωρία σε βάρος τους,  χωρίς καν να λάβει από τους μηνυτές, έστω τις τυπικές καταθέσεις  τους», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Δικαστικές πηγές λένε πάντως ότι στο σκεπτικό των αρχειοθετήσεων των τριών μηνύσεων, ο κ.Αγγελής απορρίπτει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των μηνυτών ότι «οι εμφανιζόμενοι ως προστατευόμενοι μάρτυρες δεν είχαν τις προϋποθέσεις να υπαχθούν σε καθεστώς προστασίας».

«Εξετάστηκαν όπως προβλέπει ο νόμος», φέρεται  να έγραψε ο κ.Αγγελής, ο οποίος, τώρα, μεταξύ των «λαθών και σφαλμάτων ανακριτικής τακτικής» που αποδίδει στην κα Τουλουπάκη είναι η υπαγωγή του Νίκου Μανιαδάκη σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top