Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Δε θέλει να τηρούνται τα εργασιακά δικαιώματα

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΣΕΠΕ μαζί με την Αχτσιόγλου

Αλέξης Τσίπρας Έφη Αχτσιόγλου

Eπίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ  Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την  επίσκεψή στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασία (ΣΕΠΕ), συνοδευόμενος από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Κώστα Μπάρκα και τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού στην Κω. όπως και το σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.  «Είδα σε μία συνάντηση που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν από τους επιχειρηματίες να του ζητά να αλλάξει η κείμενη νομοθεσία σε ό,τι αφορά το πενθήμερο και το οκτάωρο. Έλεγε μάλιστα μετ΄ επιτάσεως “όχι έξι μέρες εργασίας, επτά ημέρες”. Το δεύτερο αίτημα του επιχειρηματία ήταν το αίτημα να τελειώνουμε με τους εκβιαστικούς ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για εργασιακά με βίντεο Μητσοτάκη από την Κω

Μητσοτάκης: Ευχαριστώ τον Τσίπρα για το δώρο στη γιορτή μου

Αυξήθηκε στο 19,2% η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2019!

Πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σχετικά με το ίδιο ζήτημα: 

«Γιατί όμως είναι εκβιασμός να ζητείται από όλους να δίδουν τα δικαιώματα που ορίζει ο νόμος στους εργαζομένους; Ο πρόεδρος της ΝΔ, έκλεισε χωρίς να απαντήσει ευθέως σε αυτά που έλεγε ο επιχειρηματίας, αλλά με το μήνυμα ότι θέλει να είναι οδοστρωτήρας για τα εμπόδια μπροστά στην επιχειρηματικότητα. Δεν είναι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα το να τηρείται ο νόμος, να τηρείται το οκτάωρο και το πενθήμερο. Η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ταυτόχρονα αναπτυξιακό μοχλό και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Η επόμενη μέρα για την χώρα δεν περνάει λοιπόν μέσα από την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την αντίληψη του να αφήσουμε τους εργαζόμενους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους με τους εργοδότες και το κράτος σε ρόλο θεατή».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην προσπάθεια των εργαζομένων του ΣΕΠΕ, για να επανέλθει, όπως  ανέφερε,  η κανονικότητα και η αξιοπρέπεια στους χώρους δουλειάς. «Θέλω λοιπόν πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε και κάνετε για να βάλετε ένα τέλος στην ανομία και στα άβατα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας» επισήμανε, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους.   

Για το ΣΕΠΕ ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η παρούσα κυβέρνηση το παρέλαβε υποστελεχωμένο και σχεδόν αδρανοποιημένο: «Παραλάβαμε ένα Σώμα με σοβαρές ελλείψεις και σήμερα έχουμε αυξήσει το δυναμικό του κατά 35%» υπογράμμισε. Όπως δεσμεύθηκε ο κ. Τσίπρας, θα γίνουν άμεσα 150 προσλήψεις, οι οποίες θα είναι οι πρώτες προσλήψεις μετά  από 19 χρόνια Επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας. «Γιατί για εμάς η ασφάλεια είναι στοιχείο δημοκρατίας και η ασφάλεια στην εργασία βασικός μας στόχος» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.  


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top