Διαφορά 7,7% μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Στο 10,2% η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου

Στις 7,7 ποσοστιαίες oμονάδες βρίσκεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%. Ακολουθούν με 6,1 % το ΚΙΝΑΛ, με 3,8% το ΚΚΕ και με 3,6% η Χρυσή Αυγή. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 1,7%  ενώ  ο Γιάννης Βαρουφάκης με το Μέρα25 2,8% . Με πολύ χαμηλά ποσοστά ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας και η Δημιουργία Ξανά, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος συνολικά είναι ψηλά, στο 14,4% .

ΣΤΟ 10,2% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ

Στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή)  πάντως η διαφορά ξεπερνά το 10% με το ανώτατο όριο ποσοστού για τη ΝΔ να φτάνει στο 42,7% (και το κατώτερο όριο πάνω από το 37%).  

ΑΝΕΤΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω ποσοστά η ΝΔ φαίνεται να εξασφαλίζει μία άνετη αυτοδυναμία 160 εδρών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στις 82 έδρες. Στην περίπτωση αυτή χάνει 70 βουλευτές δηλαδή τη μισή κοινοβουλευτική του ομάδα ! 

Το ΚΙΝΑΛ αυξάνει τους βουλευτές του σε 22, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή θα έχουν από 13 βουλευτές, ενώ ο Γιάννης Βαρουφάκης θα εκλέξει 10.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top