Τσίπρας: Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή από 13% στο 11% το 2020

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε για κίνδυνο επιστροφής σε πολιτικές λιτότητας

Ο Τσίπρας στον ΣΕΤΕ

Τη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στη διαμονή από το 13, στο 11%, από το 2020, υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ανοικτή συνεδρίαση της 27ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ζήτησε... συγγνώμη από τους επιχειρηματίες, που κάνει εκλογές στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Όπως είπε, οι εκλογές ήταν έξω από τον σχεδιασμό του, αλλά προέκυψαν από λόγους σεβασμού της δημοκρατικής διαδικασίας και της λαϊκής ετυμηγορίας. Ο κ. Τσίπρας εγγυήθηκε προσωπικά ότι η προεκλογική συζήτηση δεν θα διεξαχθεί σε ένα περιβάλλον τοξικό, που υπονομεύει την οικονομία όσο και τη δημοκρατία.

Όταν ο Τσίπρας πήγε να δώσει το χέρι του στον Κυμπουρόπουλο

Αφορολόγητο: Ακυρώνεται η μείωση του από το 2020 – Τι γίνεται με αντίμετρα

«Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε μαζί καταφέρει να σηκώσουμε το τουριστικό προϊόν στην κορυφή. Έχουμε καταφέρει να σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όσον αφορά τις αφίξεις στην πατρίδα μας και γνωρίζω ότι αυτό δεν ήταν δεδομένο», είπε ο πρωθυπουργός.

Οι πιο priceless δηλώσεις Τσακαλώτου: Οι συμβουλές ενός ΥΠΟΙΚ… για τη μόδα!

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου και «ένας από τους κλάδους της οικονομίας που άντεξαν στην κρίση».

Παράλληλα, προειδοποίησε ενόψει των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου για κίνδυνο επιστροφής σε πολιτικές λιτότητας: «Ο δρόμος προς τα μπροστά δεν είναι δεδομένος δεν είναι ότι και να συμβεί διασφαλισμένος. Ο ελληνικός λαός θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Ο λαός θα αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της παροιμιώδους ανικανότητας στην διαχείριση των οικονομικών της χώρας. Ας μην ξεχνάμε ποιοι κυβερνούσαν αυτή την χώρα όταν μπήκε στην περιπέτεια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top