Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Star: To πίστευα ότι θα κερδίσω

«Όλα τα κόμματα πλήρωσαν τις λανθασμένες επιλογές τους»

«Το πίστευα ότι θα κερδίσω» τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.  

Ζέρβας: «Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς ό,τι κι αν ψήφισαν»    
 

Ο Ζέρβας αντίπαλος του Ταχιάου για τη Θεσσαλονίκη – Τι λέει στο STAR
 

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε μεταξύ άλλων:  

•    Aν αναζήτησε πριν τις εκλογές κομματικό χρίσμα με δεδομένο ότι είχε στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ: «Είναι αληθές (ότι στήριξε τον Μητσοτάκη) αλλά η δική μου ελπίδα ήταν ότι τα όποια κόμματα, τα οποία είναι σεβαστά, θα έπρεπε να έρθουν να ακούσουν τη φωνή των πολιτών της πόλης. ‘Ισως αυτή θα έπρεπε να ήταν η λογική της διεκδίκησης του χρίσματος. Το κακό είναι ότι όλα τα κόμματα, και όχι μόνο η ΝΔ, δεν το έκαναν αυτό. Χθες οι πολίτες έδωσαν την απάντησή τους στις λανθασμένες  επιλογές των κομμάτων»    

•    Αν ήταν το  δυνατό του χαρτί τελικά ότι δεν τον στήριξε κάποιο κόμμα: «Γυρνάω εννιά χρόνια στην πόλη  είμαι δημοτικός σύμβουλος και οι πολίτες μου έδωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό που έδωσαν σε δήμαρχο της Θεσσαλονίκης»  

•    Αν το περίμενε μετά την πρώτη Κυριακή: «Όλοι μου έλεγαν ότι αν περάσω  στον β’  γύρο  θα κερδίσω. Το πίστευα και τελικά όλα πήγαν κατ’  ευχήν. Ένα ποσοστό 67%  ήταν μια βαριά ευθύνη».    

•    Για τα προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί: «Είναι πολλά τα προβλήματα και  πρέπει να ασχοληθούμε παράλληλα με πολλά από αυτά…  Εκεί που χάθηκε το στοίχημα με τον Γ. Μπουτάρη είναι η καθημερινότητα». 

•    Για τη ρύπανση του Θερμαϊκού με σκουπίδια:  «Ο Θερμαϊκός είναι η ευλογία της Θεσσαλονίκης.  Δεν είναι μόνο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπεύθυνος για αυτό αλλά είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύση». 

•    Για τα γεγονός ότι έχει μόνο επτά έδρες στο δημοτικό συμβούλιο: «Πιστεύω στη σύνθεση. Δεν υπάρχει μόνο “εγώ και εσείς”  υπάρχει μόνο “εμείς”. Θα κάνω ένα άνοιγμα για να πάμε όλοι μαζί. Το να μαζευτούν 25 ψήφοι δεν αποτελεί για μένα αγωνία. Αγωνία υπάρχει για το πώς θα επιλύσουμε τα προβλήματα της πόλης».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top