Ουράνιο Τόξο: Επιμένει για «μακεδονική μειονότητα» παρά το «μαύρο»

Μόνο 6.000 ψήφους πήρε σε όλη την Ελλάδα

Παρά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά των ευρωεκλογών, το «Ουράνιο Τόξο» συνεχίζει να ζητά αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, και το κόμμα των μουσουλμάνων, μιλά για «τουρκική εθνική ταυτότητα» στη Θράκη.  Τα μέλη της μειονότητας πάντως κάνουν λόγο για μειοψηφίες που δεν εκφράζουν το σύνολο. 

Οι κάτοικοι στα δίγλωσσα χωριά της Μακεδονίας ανησυχούν για την οικονομία και την ανεργία και δεν δίνουν χώρο σε αλυτρωτισμούς, όπως δηλώνουν στο Star. 

Παρά το 0,11% που έλαβε πανελλαδικά το Ουράνιο Τόξο, ποσοστό μου αντιστοιχεί σε 6.400 ψήφους,  τα μέλη του Ουράνιου Τόξου συνεχίζουν να ζητούν αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας με δηλώσεις τους στα μέσα της Bόρειας  Μακεδονίας όπου αυτοπροσδιορίζονται σαν «Σλάβοι».

«Εάν οι 1.500 Έλληνες στην Τουρκία είναι μειονότητα, τότε οι 6.000 Σλάβοι στην Ελλάδα τι είναι;» αναρωτιούνται, αλλά όπως δηλώνει ο εθνολόγος Δημήτρης Ευαγγελίδης από τις  6.000 ψήφους κάποιες ήταν ψήφοι διαμαρτυρίας από την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Στο Ξινό Νερό ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 39%, η ΝΔ 19,94% και το Ουράνιο Τόξο 11,78%. 

Στη Μελίτη η ΝΔ πήρε 32,22% ο ΣΥΡΙΖΑ 29,74% και το Ουράνιο Τόξο 8,97%. 

Τα μέλη του Ουράνιου Τόξου βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τα μέλη του μουσουλμανικού κόμματος στην Θράκη ενώ μετά τις αποκλειστικές δηλώσεις της Προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Τσιγδέμ Ασάφογλου στο Star περί τουρκικής εθνικής ταυτότητας,  αντιδράσεις προκαλούνται ακόμα και από την ίδια τη μειονότητα η οποία έχει διαφορετική άποψη.

Προκλητική η πρόεδρος του κόμματος των Mουσουλμάνων στη Θράκη

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top