Προκλητική η πρόεδρος του κόμματος των Mουσουλμάνων στη Θράκη

Τι δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΕΦ

Και σε αυτή την αναμέτρηση τα κόμματα βρήκαν μπροστά τους τα εθνικά θέματα. Η Μακεδονία μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών βάφτηκε «μπλε», ενώ η Ροδόπη «άσπρισε»  στηρίζοντας το κόμμα των μουσουλμάνων. 

Στην Α' Θεσσαλονίκης η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε ακόμα και στο -40% και  στο -39% στην Πέλλα.  

Η Μαίρη Τζώρα βρέθηκε στην Φλώρινα και μίλησε με τους κατοίκους.

Φαίνεται όμως πως η προσπάθεια του Ουράνιου Τόξου  έπεσε στο κενό, αφού δεν κατάφερε να δει αύξηση στα ποσοστά του. 

Το 2014 τα ποσοστά του Ουράνιου τόξου στην περιοχή άγγιξαν το 3,16%, στις ευρωεκλογές του 2019 άγγιξαν το 3,28 %. 

Ο χάρτης ασπρίζει στη Θράκη. Το κόμμα των μουσουλμάνων «σαρώνει» και  στην Περιφέρεια της Ροδόπης  βγαίνει πρώτο με 38 %.  

Σε κάποια μειονοτικά χωριά το ποσοστό του Κόμματος Ισότητας ξεπερνά ακόμα και το 90%. 

Ένα λεωφορείο από την Αδριανούπολη ναυλώνεται και φέρνει τους φοιτητές στο εκλογικό κέντρο προκειμένου να μην χαθούν ψήφοι 
Με μία εμπρηστική δήλωση - αποκλειστικά στο Star η νέα πρόεδρος του Κόμματος ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, η 32χρονη, Τσιγδέμ Ασάφογλου μιλά για «τουρκική εθνική ταυτότητα»!

«Είμαστε μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες με τουρκική εθνική ταυτότητα. Μας εχουν περιθωριοποιήσει» υποστηρίζει επίσης η ίδια.  

Η ρητορική του κόμματος ενισχύεται από κύκλους του τουρκικού προξενείου που  μιλούν για δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας που θίγονται από την ελληνική πλευρά. Η ρητορική τους όμως μάλλον δεν βρήκε παντού το αναμενόμενο πρόσφορο έδαφος, αφού το κόμμα μείωσε τα ποσοστά του  από το 26% το 2014 σε 22% το 2019. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top