Πόλεμος στη Δικαιοσύνη - Παπασπύρου: Δεν ζήτησα την παραίτηση της Δημητρίου

Tι δήλωσε για τα δημοσιεύματα ότι ζήτησε τη «διευκόλυνση» της κυβέρνησης

Διαψεύδει η επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιέσεις εκ μέρους της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ώστε να παραιτηθεί και να διευκολύνει την κυβέρνηση να επιλέξει νέα ηγεσία στον Αρειο Πάγο.

Σκληρή προεκλογική κόντρα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Τι κρύβει η απόφαση της κυβέρνησης για εκλογές στις 7 Ιουλίου

ΝΔ προς κυβέρνηση: Μην τολμήσετε αλλαγές στη δικαστική ιεραρχία

Η επιθεωρήτρια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εξαιτίας της φιλικής σχέσης της με την εισαγγελέα αλλά και με κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, φέρεται να  μετέφερε πρόταση στην κ.Δημητρίου, που συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου να παραιτηθεί τώρα, ώστε να προχωρήσει ευπρόσωπα η κυβέρνηση σε αντικατάσταση της, λύνοντας έτσι το πολιτικό ζήτημα που εχει προκύψει μετά τις αντδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαίων καθηγητων συνταγματικού δικαίου.

Όπως αναφέρει: 

 «Για μία ακόμα φορά επιχειρείται η  στοχοποίηση του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με προφανή σκοπό όπως συνήθως, τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και την παρεμπόδιση του ελεγκτικού του έργου. Με ψευδείς  αναφορές σε δήθεν έγκυρες πηγές οι οποίες μάλιστα δεν κατονομάζονται, διαδίδονται κακόβουλα και αβάσιμα ψεύδη που θίγουν και υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.

Διαψεύδω πλήρως το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την  επικοινωνιακή σκοπιμότητα που εξυπηρετεί  σε ένα κρίσιμο πολιτικά χρονικό  διάστημα η  δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σε βάρος θεσμών όπως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης». 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top