Τι κρύβει η απόφαση της κυβέρνησης για εκλογές στις 7 Ιουλίου

«Μεταχρονολογημένη» η παραίτηση Τσίπρα - «Βράζει» η ΝΔ

Και επισήμως η κυβέρνηση έβαλε τέλος στο θρίλερ που υπήρχε από χθες για την ημερομηνία των κοινοβουλευτικών εκλογών,   καθώς σήμερα το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ότι οι εκλογές  αυτές θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου.

Για τις 7 Ιουλίου «κλειδώνουν» τελικά οι πρόωρες εκλογές

Για να ξεπεράσει μάλιστα το πρόβλημα των συνταγματικών προθεσμιών, ο κ. Τσίπρας, όπως δήλωσε επίσης ο κ. Τζανακόπουλος, θα υποβάλει το αίτημα προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία μετά τις 10 Ιουνίου, παρότι έχει ήδη ανακοινώσει την απόφασή του.       

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  η επίσημη αιτιολογία ειναι ότι ειναι σε εξέλιξη οι πανελλαδικές εξετάσεις, σε ειδικά μαθήματα.

Αλλά  συμπλήρωσε όμως ότι το παρασκήνιο οργιάζει πως άλλος είναι ο λόγος .Η  κυβέρνηση ποντάρει στην καθυστέρηση επειδή 

1. Θέλει να ανασυνταχθεί
2. Θέλει να βρει υποψηφίους
3. Προσβλέπει στην αποχή και ψηφοφόρων της ΝΔ, καθώς ο κόσμος θα εχει φύγει διακοπές, ενώ άλλοι θα έχουν πάει για δουλειά στα νησιά. 

Στη ΝΔ  είναι σε αναμονή. Επίσημα απαντούν  ότι είναι συνταγματική επιταγή να γίνουν εκλογές σε 30 ημέρες απο την προκήρυξη. Ανεπίσημα «βράζουν» και λένε ότι η κυβέρνηση παίζει μέχρι και την τελευταία στιγμή παιχνίδια σε βάρος τους. 

Όπως σχολίασε πάντως η Κ. Μακρή στις 7 Ιουλίου είναι η γιορτή του…  Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό είναι ίσως ένας λόγος να το ξανασκεφθούν στην κυβέρνηση. 

Στη ΝΔ δεν είναι λίγοι όμως και όσοι φοβούνται ότι η κυβέρνηση μεταθέτει τις εκλογές στις 7 Ιουλίου προκειμένου να επιλέξει τη νέα δικαστική ηγεσία, στον Άρειο Πάγο, στη θέση της προηγούμενης, της οποία η θητεία λήγει στις 30 Ιουνίου. Στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο ότι θα ξεσπάσει πολιτική «θύελλα» και ότι οι αντιδράσεις θα είναι μεγάλες.

ΝΔ προς κυβέρνηση: Μην τολμήσετε αλλαγές στη δικαστική ιεραρχία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top