Νέα κόντρα Μαξίμου-Στουρνάρα για τις συντάξεις

«Μητσοτάκης και Στουρνάρας ετοιμάζονται για ασφαλιστικό Πινοσέτ»

Στουρναρας και Μαξιμου

Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις συντάξεις ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ομιλία του στο 12ο ασφαλιστικό συνέδριο, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) είπε πως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, που θα αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία μακροπρόθεσμα είναι η γήρανση του πληθυσμού.

«Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων μόνο μέσα  από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά», είπε ο πρόεδρος της ΤτΕ.

Ο κ. Στουρνάρας είπε πως η πλημμελής εφαρμογή ή και ανατροπή των μεταρρυθμίσεων αυξάνει τις απαιτήσεις από τα δημόσια ταμεία και συνεπάγεται υψηλότερη συνταξιοδοτική δαπάνη, μιλώντας για ανάγκη συμβολής της ιδιωτικής ασφάλισης «σε ένα βιώσιμο πρότυπο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, μέσω της αύξησης των παραγωγικών επενδύσεων».

Μαξίμου: «Μητσοτάκης και Στουρνάρας ετοιμάζονται για ασφαλιστικό Πινοσέτ»

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα που απηχούν απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη είναι σαφέστατες: "Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα"», σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου».

«Πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ», προσθέτεη το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Την ίδια στιγμή», συνεχίζει το Μαξίμου, «ο κος Στουρνάρας αμφισβήτησε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αμφισβητώντας έτσι μια κεντρική κυβερνητική επιλογή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας». 

«Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος. Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κου Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του», καταλήγει η ανακοίνωση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top