ΝΔ μετά την ανακοίνωση Τσίπρα: «Οι Έλληνες έδωσαν τη λύση με την ψήφο τους»

Μιλά για συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι Έλληνες έδωσαν τη λύση με την ψήφο τους» ήταν το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Ο κύριος Τσίπρας υπό το βάρος μια συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα» ανέφερε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων που έδειχναν καθαρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 9 μονάδες διαφορά, είχε ζητήσει την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Δείτε στο video τις πρώτες αντιδράσεις μετά το καθαρό προβάδισμα της ΝΔ

«Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή. Στέκομαι απέναντί σας με απόλυτη επίγνωση της πατριωτικής μας ευθύνης. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Αντλώ δύναμη από όσους μας τίμησαν. Αλλά σέβομαι και όσους πολίτες έκαναν άλλες επιλογή. Γιατί είμαι εδώ για να ενώσω και να βάλουμε την πατρίδα μας σε μία άλλη εποχή. Το αποτέλεσμα των εκλογών σε περιφέρειες και δήμους συνιστούν ισχυρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι ο ελληνικός λαός έχει αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εθνικές εκλογές για το καλό του τόπου», σημείωσε.

Επίσημη εκτίμηση αποτελέσματος: Στο 9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τα exit poll

Ο Παπαδημούλης παραδέχεται την ήττα ΣΥΡΙΖΑ: «Νίκη της ΝΔ με μεγάλη διαφορά»

Παράλληλα τόνισε ότι μπορεί η θητεία της κυβέρνησης να λήγει τον Οκτώβριο, αλλά ο χρόνος είναι αρκετός ώστε «να να γίνει μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα».

Ο Πρόεδρος της «ΝΔ» τόνισε ότι το αποτέλεσμα «γεννά αισθήματα χαράς. Ζητώ από όλα τα στελέχη της ΝΔ να το αντιμετωπίσουν με σεμνότητα και αίσθημα ευθύνης».

Μάλιστα έστειλε μήνυμα λέγοντας πως «στην καρδιά μου δεν υπάρχουν πολλοί και λίγοι ή κάποιοι που θα τελειώσουν κάποιους. Υπάρχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες».

Τέλος, αναφερόμενος σε όλους εκείνους που δεν ψήφισαν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως «θα γυρίσω ολόκληρη την Ελλάδα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη χώρα.

 


 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top