Συνάντηση Κατρούγκαλου-Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι

Ο Υπουργός Άμυνας εκθείαζε το αξιόμαχο των ένοπλων δυνάμεων

Κατρούγκαλος-Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε με κατηγορηματικό τρόπο τον τερματισμό των παράνομων τουρκικών δραστηριοτήτων στην ΑΟΖ της Κύπρου και των προκλήσεων με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, στη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης εκθείαζε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων μας.

Όλα τα φλέγοντα ζητήματα των τουρκικών προκλήσεων ετέθησαν στη συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Καταδικάσαμε με κατηγορηματικό τρόπο τις παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου και μιλήσαμε για την ανάγκη να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο» ανέφερε ο κύριος Κατρούγκαλος.

Για τον σκοπό αυτό ο υπουργός προανήγγειλε συνάντηση στρατιωτικών κλιμακίων των δύο χωρών τη Δευτέρα στην Αθήνα για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ώστε να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο.

«Για να μη δημιουργηθεί κάποιοι ατύχημα κάτι που καμμιά από τις δύο πλευρές δεν θα θέλει» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Τσαβούσογλου: «Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική» 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πλευρά του μίλησε για εποικοδομητική συνάντηση.

 «Συζητήσαμε τα θέματα του Αιγαίου, της Κύπρου, τις διμερείς σχέσεις. Σήμερα τα συζητήσαμε όλα με εποικοδομητικό τρόπο»

Τη θέση του αυτή ο Τούρκος υπουργός την εξέφρασε και με ανάρτησή του στο twitter.

«Στη συνάντησή μας με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Κατρούγκαλο συζητήσαμε με εποικοδομητικό τρόπο  όλα τα θέματα μεταξύ των δύο χωρών μας» έγραψε χαρακτηριστικά.

Αποστολάκης: Οι ένοπλες δυνάμεις είναι αξιόπιστες και ισχυρές

Μέσα σε αυτό το κλίμα, καθώς η Άγκυρα παρά τις ελληνικές προσπάθειες συνεχίζει να επιδεικνύει επιθετικότητα, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης οποίος παρέστη στην τελετή παράδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό του πρώτου αναβαθμισμένου αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 ORION έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας. 

 «Σας διαβεβαιώ ότι οι Ένοπλες δυνάμεις μας είναι εδώ. Είναι ισχυρές και αξιόπιστες και ενισχύουν το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφαλείας στην περιοχή μας» δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στο Βόλο έφτασαν χθες τα αμερικανικά ελικόπτερα «Καϊόβα» που προμηθεύτηκε ο Ελληνικός Στρατός  και τα οποία σύντομα θα αναπτυχθούν στα νησιά, ενισχύοντας την Άμυνα της χώρας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top