Δικηγόροι σε Αυγενάκη: Είμαστε εγγύηση για το «αδιάβλητο» των εκλογών

Σκληρή πολιτική κόντρα μετά τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ

Σκληρή πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη για διάθεση κάποιων «εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε, ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα».

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, απάντησε τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας με μία μακροσκελή δήλωση, χαρακτηρίζοντας θεσμικό ατόπημα την τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη.

Σε εγρήγορση καλεί ο Αυγενάκης για το αδιάβλητο των εκλογών

Ο κ. Χαρίτσης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη, τις οποίες χαρακτήρισε «απαράδεκτες».
«Ακόμα κι αν διαπιστώνει ότι τα πολιτικά επιχειρήματα της παράταξής του στερεύουν, τα παιχνίδια με την εκλογική διαδικασία, δεν θα του προσφέρουν διέξοδο. Απεναντίας, διακινδυνεύει έτσι να ανασύρει στη μνήμη του ελληνικού λαού ιστορικές εμπειρίες, που κάθε άλλο παρά ευνοούν και τιμούν την παράταξή του», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Ευρωεκλογές: Εκπλήξεις από νέα δημοσκόπηση λίγες μέρες πριν την κάλπη

Με νεότερη δήλωσή του, ο γραμματέας της ΝΔ προειδοποίησε εκ νέου για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος: «Προειδοποιήσαμε εγκαίρως την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χαρίτση να τηρήσει πιστά τους νόμους και την αδιάβλητη παράδοση της εκλογικής διαδικασίας στην χώρα μας και να μην υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο αμφισβήτησης πόσο μάλλον αλλοίωσης της ετυμηγορίας των Ελλήνων πολιτών. Οι εκλογές είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και όχι ερωτηματολόγιο δημοσκόπησης όπως θέλει να τις βλέπει ο κ. Τσίπρας. Καλούμε όλους τους πολίτες και τα στελέχη της ΝΔ να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και η έκδοση των αποτελεσμάτων τους».

«Κρυφό» δώρο στις εκλογικές αποζημιώσεις των υπαλλήλων σε ΟΤΑ και Δημόσιο

Επίδομα παιδιού: Πριν τις εκλογές η β’ δόση – Πότε θα δοθούν τα χρήματα

«Η δήλωση του κ. Αυγενάκη ότι η ΝΔ φοβάται νοθεία, δείχνει ότι στην πραγματικότητα η ΝΔ φοβάται ήττα στις ευρωεκλογές», σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δικηγόροι: Είμαστε εγγύηση για το «αδιάβλητο» των εκλογών

Απάντηση στις δηλώσεις Αυγενάκη για τις εκλογές έδωσαν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, επισημαίνοντας ότι οι δικηγόροι -ως δικαστικοί αντιπρόσωποι- εγγυώνται για τη διαδικασία.

«Το  εκλογικό αποτέλεσμα , ως αποτύπωση της κυρίαρχης βούλησης των πολιτών, εγγυάται πρωτίστως  το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, που στην συντριπτική  πλειοψηφία τους είναι δικηγόροι. Αυτοί έχουν αποδειχθεί  διαχρονικά εγγυητές των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών», αναφέρουν.

Όπως υπογραμμίζουν, οι Έλληνες δικηγόροι «εγγυώνται την άρτια από άποψη δημοκρατικής νομιμότητας διεξαγωγή των εκλογών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top