Μέτωπο ΕΕ κατά Τουρκίας

Ερντογάν: Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια

Δήλωση σαφούς στηρίξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των τουρκικών προκλήσεων έλαβε χθες ο πρόεδρος Αναστασιάδης στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρουμανία. Ο Ταγίπ Ερντογάν πάντως συνεχίζει να προκαλεί λέγοντας ότι καμμιά απειλή ούτε εμπάργκο πρόκειται να τον σταματήσει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενωμένη μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία και αναμένει από την  Τουρκία  να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Η δήλωση του Ντόναλντ Τουσκ ήταν σαφής και ξεκάθαρη. Υπάρχει πλέον μέτωπο κατά της Τουρκίας. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε θέσει την ΕΕ προ των ευθυνών της.

«Να δούμε τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο...» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μετά από το πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία του ραμαζανίου  είπε χθες ότι τα μαύρα σύννεφα που προσπαθούν να δημιουργήσουν πάνω από την Τουρκία θα τα διαλύσει.

Ερντογάν: Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια

«Είμαστε αποφασισμένοι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Οι δυνάμεις της Τουρκίας την αρκούν για να ξεπεράσει όλα αυτά. Εάν εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας, καμιά απειλή και μυστικό ή καθαρό εμπάργκο δεν μπορεί να μας σταματήσει» ήταν η δήλωση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ είχε δηλώσει ότι ο μεγάλος και ιερός τουρκικός λαός δε πρόκειται να λυγίσει μπροστά σε απειλές.

«Αυτοί που προσπαθούν να δοκιμάσουν την Τουρκία έχοντας πίσω τους κάποιες χώρες ή εταιρείες ας γνωρίζουν ότι είναι σε λάθος δρόμο. Ας κοιτάξουν την ιστορία εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο μεγάλος και ιερός λαός θα φοβηθεί ή θα λυγίσει μπροστά σε μια δυο απειλές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τουρκικός Τύπος: Τους τρέλαναν οι γεωτρήσεις 


Ο τουρκικός Τύπος ασχολείται με τη χθεσινή σύνοδο στη Ρουμανία. Η Χουριέτ αναφέρει ότι οι γεωτρήσεις τους τρέλαναν και ότι οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι παραπονέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρόμοιο τίτλο και η Χαμπέρ Τούρκ: Οι Έλληνες και ελληνοκύπριοι παραπονέθηκαν στην ΕΕ.
Η Άγκυρα με νέα Navtex δεσμεύει περιοχή γύρω από το Καστελόριζο για ασκήσεις σήμερα και αύριο.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top