Μειώση σε ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και φορολογία ανακοινώνει σήμερα ο Τσίπρας

Ακύρωσε την περιοδεία του λόγω της πρότασης μομφής του κ. Μητσοτάκη

Μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στις 19.00 στο Ζάππειο.

Τα μέτρα αυτά τα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα από την Ξάνθη, ο οποίος ακύρωσε την επίσκεψη στα Γιάννενα και επέστρεψε στην Αθήνα λόγω της πρότασης μομφής του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Παύλο Πολάκη, λόγω της επίθεσης στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Σήκωσε το γάντι η κυβέρνηση: Ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής

«Δεν θα βρεθώ στα Γιάννενα, θα γυρίσω στην Αθήνα, ώστε μαζί με τον κ. Τσακαλώτο να προβούμε στις αναγκαίες ανακοινώσεις που όλη η Ελλάδα περιμένει σε ό,τι αφορά τον δημοσιονομικό χώρο. Ούτε ένα εφάπαξ μέτρο, μόνο μόνιμα μέτρα θα αναγγείλουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση να αναγγείλει είναι η μείωση του ΦΠΑ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, οι αλλαγές των φορολογικών συντελεστών, κλπ.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μετέτρεψε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας: «Ο κ. Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει κερδίσει τις εκλογές, κρύβεται από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει, που κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη. Εγώ στη θέση του δεν θα κρυβόμουν μόνο από το ντιμπέιτ, θα κρυβόμουν ακόμα και από τη Βουλή».

Θερμή υποδοχή στον Τσίπρα από τους Ρομά στην Ξάνθη

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «εξοργιστική και ψηφοθηρική εργαλειοποίηση» της αναπηρίας από τον κ. Μητσοτάκη, ενώ είπε πως θα κληθεί να απαντήσει στη Βουλή για όλα, μεταξύ των οποίων και «γιατί θέλει να γυρίσει την Ελλάδα πίσω στα Μνημόνια».

Επιθεώρηση-εξπρές από την Tρόικα για 120 δόσεις και παροχές

Παράλληλα, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε λογοδοτεί «στα μεγάλα τζάκια, στους τραπεζίτες, στους εκπροσώπους των ελίτ, αλλά μόνο στον ελληνικό λαό», ενώ πρόσθεσε πως ποτέ άλλοτε τόσο ΜΜΕ δεν ήταν απέναντι σε μία κυβέρνηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top