Επιθεώρηση-εξπρές από την Tρόικα για 120 δόσεις και παροχές

Οι θεσμοί περνούν από «κόσκινο» τις προτάσεις της κυβέρνησης

υπουργειο Δικαιοσύνης

Πρεμιέρα έκανε σήμερα η τρίτη αξιολόγηση, με τους ξένους τεχνοκράτες να περνούν την πόρτα του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου πραγματοποιούνται πλέον οι συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη.

Ένα από τα «καυτά» θέματα της συζήτησης είναι οι 120 δόσεις, οι οποίες πιθανόν να «πέσουν» αύριο στο τραπέζι, καθώς οι θεσμοί αποχωρούν την Τετάρτη από την Αθήνα. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε χθες, κατά τη συνέντευξη Τύπου, πως η κυβέρνηση θα ενημερώσει τους θεσμούς για τη ρύθμιση σχετικά με τις οφειλές σε ταμεία, εφορία και δήμους, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε πως η ρύθμιση δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και πως θα ψηφιστεί όπως έχει κατατεθεί.

Ξεκινά την Τετάρτη η μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ρύθμιση 120 δόσεων: Ποιοι εντάσσονται και ποιο το «κούρεμα» της οφειλής

Μένει να φανεί εάν θα υπάρξουν διαφωνίες από τους θεσμούς και αν θα ζητήσουν να αλλάξει κάτι στη ρύθμιση, έως την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ψηφιστούν οι 120 δόσεις.

Ένα άλλο μεγάλο «αγκάθι» είναι το θέμα των παροχών, που θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πιθανότατα έως το τέλος της εβδομάδας.

Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος έως 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε ορίζοντα 2-3 ετών και αναμένεται να γίνει σκληρό «μπρα-ντε-φερ» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν επίσης τα «κόκκινα δάνεια», και ειδικά ο τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας για την πρώτη κατοικία, το θέμα της καταβολής της εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου, που πήρε άλλους δύο μήνες παράταση, καθώς και οι καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top