Μήνυμα στην Τουρκία από τον Προκόπη Παυλόπουλο

Τόνισε πως θέλει να βρεθεί λύση στο Κυπριακό

Στην τελετή αποφοίτησης νέων αξιωματικών από την Σχολή Εθνικής άμυνας  παραβρέθηκε ο πρόεδρος της δημοκρατίας και έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία. Πριν από λίγο ο Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε με  παιδιά από την παιδική πινακοθήκη Ελλάδας.. 

Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί ολυμπιάδα παιδικής ζωγραφικής υπό την αιγίδα μάλιστα της προεδρίας της δημοκρατίας. Οι 12 μικροί ζωγράφοι έδωσαν τα έργα τους στον Προκόπη Παυλόπουλο..


 «Μέσα από την τέχνη σας, παιδιά μου, την τέχνη της παιδικής αθωότητας αλλά και γνησιότητας, εμπνέετε σε όλους εμάς, τους μεγαλύτερους, το όραμα της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνδημιουργίας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος επέδωσε  τα πτυχία των νέων αξιωματικών της σχολής εθνικής άμυνας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα.. 

Μήνυμα στην Τουρκία από τον Προκόπη Παυλόπουλο

«Αντίθετα από άλλους, ιδίως ορισμένους γείτονές μας, οι οποίοι καταφεύγουν πολλές φορές σε λεονταρισμούς,  που οδηγούν σε  γραφικότητες ή σε άναρθρες κραυγές παραχάραξης της Ιστορίας, εσείς να διδάσκετε αυτό το οποίο αρμόζει στον Έλληνα Αξιωματικό.  Σας το είπα πριν. Διδάσκετε το θάρρος,  την γενναιότητα σε συνδυασμό με τη φρόνηση» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη για μια δίκαιη λύση στο κυπριακό.. 

«Είναι χρέος της Διεθνούς Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν τα πάντα για να αποκατασταθεί αυτή η πληγή που χρονίζει και η οποία τραυματίζει βαθύτατα την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή νομιμότητα» δήλωσε ο κύριος Παυλόπουλος. 

Ο υπουργός εθνικής άμυνας σημείωσε τον σημαντικό ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική μεσόγειο.. 

«Μέσα στο ασταθές και ανταγωνιστικό διεθνές σύστημα που μας περιβάλει, η Ελλάδα διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, προάγοντας την ασφάλεια, τη συνεργασία, αλλά και τη φιλία μεταξύ των λαών και των χωρών» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top