Ο Πάπας αποθεώνει τον Τσίπρα: Αξίζει βραβείο Νόμπελ

Τι είπε μιλώντας για τους μετανάστες σε πτήση από Μαρόκο προς Ιταλία

Ο Πάπας Φραγκίσμος έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος του είχε πει πως «τα ανθρώπινα δικαιώματα έρχονται πριν από τις διεθνείς συμφωνίες» / Πηγή βίντεο: Reuters

Το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα έπλεξε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μιλώντας για τους μετανάστες και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αεροπλάνο, που έκανε την πτήση Ραμπάτ – Ρώμη, ο Πάπας αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας ότι του αξίζει το βραβείο Νόμπελ για τη στάση του απέναντι στη μετανάστευση και τους μετανάστες.

«Κάποτε μίλησα με έναν πρωθυπουργό, έναν άνδρα που σέβομαι, θα σας πω το όνομα… Με τον Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας γι’ αυτό (μετανάστευση) και για τις συμφωνίες, ώστε να παρεμποδισθούν να μπουν στη χώρα. μου εξήγησε τις δυσκολίες. Αλλά στο τέλος, μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: «τα ανθρώπινα δικαιώματα έρχονται πριν από τις διεθνείς συμφωνίες», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Η φράση αυτή αξίζει το βραβείο Νόμπελ», πρόσθεσε.

Οι συναντήσεις Τσίπρα - Πάπα και η αμοιβαία εκτίμηση

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον Πάπα στο Βατικανό το 2014, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας είχε πει τότε πως ανάμεσα στα θέματα που είχαν συζητήσει ήταν και το μεταναστευτικό, μιλώντας για «ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, που γεννά ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο θάλασσα».

Η επόμενη συνάντηση τους ήταν το 2016, όταν ο Ποντίφικας είχε έρθει στην Ελλάδα και μετέβη στη Λέσβο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο  για να στηρίξουν τις ελληνικές προσπάθειας στο προσφυγικό ζήτημα.

Τσίπρας και Πάπας Φραγκίσκος

Ο πρωθυπουργός έχει συναντήσει τρεις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια τον Ποντίφικα

Η τελευταία συνάντησή τους ήταν το 2017, όταν ο Πάπας είχε δεχθεί στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας όλους τους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ, με την ευκαιρία την παρουσίας τους στην «αιώνια πόλη» για τα 60 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ρώμης και είχε με όλους σύντομες συναντήσεις και συνομιλίες.

«Οι ευχαριστίες του Ποντίφικα για την προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, στην προστασία των αδύναμων και ιδιαίτερα των προσφύγων, με έκαναν να αισθανθώ περήφανος», είχε γράψει τότε στο twitter ο κ. Τσίπρας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top