Ευρωκλογές και ψήφος Ελλήνων σε ΕΕ: Λήγει η διορία – Ανοικτό για παράταση

Ο Χαρίτσης φέρεται να εξετάζει να παραταθεί η προθεσμία

Κάλπη σε εκλογές

Τελευταία ευκαιρία για να υποβάλλουν αίτηση, προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις προσεχείς ευρωεκλογές, έχουν οι Έλληνες που διαμένουν σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και υποβάλλεται μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εξωτερικών

Πώς συμπληρώνετε την αίτηση

Η αίτηση συμπληρώνεται είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είτε από την οικεία διπλωματική αρχή.

Σε κατάλληλα διαμορφωμένη σελίδα καταχωρούνται με λατινικούς χαρακτήρες τα στοιχεία της σημερινής διεύθυνσής του (πόλη, οδός, αριθμός, ΤΚ, τηλέφωνο, e-mail) και επιλέγεται από προκαθορισμένη λίστα, η πόλη, σε εκλογικό τμήμα της οποίας επιθυμεί να ψηφίσει. Η αίτηση εκτυπώνεται εις τριπλούν μέσω του συστήματος.

Ο εκλογέας υποβάλει αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου ή ταχυδρομικώς, τα τρία αντίγραφα της αίτησης - δήλωσης μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της τελευταίας σελίδας του διαβατηρίου του (ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία καταχωρούνται τα στοιχεία του κατόχου) στην οικεία πρεσβευτική ή προξενική αρχή.

Ανοικτό για να δοθεί παράταση

Παράταση, ώστε να μπορούν να κάνουν αίτηση οι Έλληνες του εξωτερικού και τον Απρίλιο, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού έθεσε το θέμα στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι αστείο να ζητάμε από τους Έλληνες που ζουν έξω να δηλώσουν δύο μήνες πριν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές».

«Είναι διπλά αστείο, αν αναλογιστεί κανείς ότι πολίτες άλλων χωρών μπορούν να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές μέχρι και τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, ο κ. Χαρίτσης συμμερίστηκε την άποψη του κ. Θεοδωράκη και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πιθανότητα να δοθεί παράταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top