Έντονη ανησυχία στο υπουργείο Άμυνας για «ατύχημα» στο Αιγαίο

Αποστολάκης και Ρήγας θεωρούν πιθανό ένα επικίνδυνο συμβάν

«Είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί αυτό που λέμε “ατύχημα”» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας στον ΑΝΤ1

Την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, λόγω των κλιμακούμενων προκλήσεων από την Τουρκία, εκφράζει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε πως η Ελλάδα καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσει τις ισορροπίες στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά προειδοποίησε πως «οι προκλήσεις της Τουρκίας μπορεί να οδηγήσουν σε ατύχημα το οποίο θα εξελιχθεί ανεξέλεγκτα».

Αποστολάκης: Χοντρή πατάτα η παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

«Το δύσκολο δεν είναι να κάνεις ένα πόλεμο, αλλά να μην κάνεις πόλεμο», υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης.

Για υπαρκτό κίνδυνο μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

ΝΔ: Με αυτές τις προκλήσεις δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία

«Τα όποια δικαιώματα της Τουρκίας αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Ό,τι υπερβαίνει τα παραπάνω, είναι εξωφρενικά και αυτά που ισχυρίζεται η γείτονα χώρα θα αντιμετωπίζονται με απόλυτο τρόπο, ψύχραιμο και αποφασιστικό. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα», είπε ο κ. Ρήγας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η στιγμή που ο Τσίπρας βιντεοσκοπεί την αερομαχία με τους Τούρκους

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως «με την αδυναμία στην οποία βρίσκεται η τουρκική αεροπορία και την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας, είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί αυτό που λέμε “ατύχημα”, δημιουργώντας προβλήματα και στις δύο χώρες».

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Ίσως κάνω τζαμί την Αγιά Σοφία μετά τις εκλογές!»

«Θέλει μεγάλη προσοχή, δεν μπορεί οι Τούρκοι να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Δε συμβάλλουν στην καλή γειτονία και την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή», κατέληξε, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει ενδοτική στάση από την πλευρά της Ελλάδας» και πως «η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα».

Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Τσιρώνη για Καστελόριζο και Αιγαίο

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε και στη δήλωση του κ. Τσιρώνη για το Καστελόριζο, για το οποίο είπε πως δεν ανήκει στο Αιγαίο, σημειώνοντας  με νόημα πως οτιδήποτε ακούγεται εκτός κυβερνητικής γραμμής, «είναι προσωπικές απόψεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top